Komiker svarer på terrorkritik efter homojoke

Sebastian Dorset har fået meget kritik for en Twitter-opdatering om lørdagens terrorangreb i København, og nu tager komikeren til genmæle.

Gerningsmanden bag lørdagens terrorangreb i København skulle fanges og misbruges af 25 bøsser, inden han blev pågrebet af politiet.

Sådan skrev komikeren Sebastian Dorset søndag på Twitter, og den udmelding har han siden fået meget kritik for af blandt andre den homoseksuelle skuespiller og tidligere borgmester i København, Klaus Bondam.

Og nu bruger Dorset sin Facebook-profil til at forklare, hvorfor han skrev det kontroversielle "tweet".

- Det er på ingen måde en nedvurdering af de homoseksuelle, tværtimod. Jeg hylder, at politiet beskytter et samfund, hvor man ikke ligger under for religiøse fordomme og undertrykkelse af andres frie ret til at udfolde sig, som de synes, skriver han således.

Den 44-årige standupkomiker undskylder ikke sine omstridte ord, men han erkender dog, at han godt kan forstå, hvorfor nogen misforstod ham.

- Jeg havde ikke til hensigt at støde andre end den hensynsløse fundamentalistiske fantast, der på det tidspunkt endnu ikke var blevet skudt af Politiet, men jeg kan da godt ses at mit tweet kan misforstås, hvis man vil, skriver han.

Gerningsmanden, som Dorset skriver om, nåede at dræbe to mennesker, inden politiet skød og dræbte ham tidligt søndag morgen på Nørrebro i København.

Læs Dorsets lange forklaring af sin kontroversielle Twitter-opdatering her: https://www.facebook.com/memory.dorset/posts/487480221391506

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.