Kommunale skatter hæmmer virksomhederne

Sænk skatter og afgifter for at styrke erhvervslivets vækstmuligheder

Aalborg er en af de kommuner, der opkræver dækningsafgift.Arkivfoto: Johnny Jacobsen

Aalborg er en af de kommuner, der opkræver dækningsafgift.Arkivfoto: Johnny Jacobsen

NORDJYLLAND:De kommunale skatter og afgifter hæmmer virksomhedernes mulighed for at skabe vækst, lyder det fra et stigende antal virksomheder i DI’s undersøgelse af det lokale erhvervsklima i 2014.

Der er tydelige geografiske forskelle i opkrævningen af den særlige kommunale skat på virksomheder, dækningsafgiften. Den afgift påvirker tydeligvis virksomhedernes tilfredshed med de kommunale erhvervsskatter.

Virksomhederne mener, at skatter og afgifter er et af de områder, som kommunerne skal prioritere, hvis de skal styrke deres vækstmuligheder. Siden 2010 er der stadig flere virksomheder, som mener, at kommunerne bør fokusere mere på skatter og afgifter som indsatsområde for at styrke virksomhedernes fremadrettede vækstmuligheder.

I årets undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2014, viser virksomhedernes vurderinger, at de tre fokusområder inden for skatter, afgifter og gebyrer alle har en overvægt af utilfredse virksomheder. Dermed opnår denne faktor en karakter under middel, når virksomhederne skal bedømme kommunernes indsats på området.

De kommunale skatter, afgifter og gebyrer påvirker virksomhedernes omkostninger og svækker deres konkurrenceevne og indtjeningsmuligheder.

Gennem de seneste år har virksomhederne arbejdet målrettet på at forbedre deres konkurrencekraft for bedre at kunne vinde nye ordrer til virksomheden. Kommunerne kan gennem skatter og afgifter være med til at styrke de lokale virksomheders muligheder for at skaffe ordrer og aktivitet – og dermed arbejdspladser – til lokalområdet.

Hovedparten af de 21 kommuner, hvor virksomhederne mener, at skatter og afgifter er det område, der bør prioriteres højest for at styrke virksomhedernes vækstmuligheder, opkræver dækningsafgift.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.