Giftstoffer hældt i sø: Fisk kan være forgiftede

En person har mindst to gange hældt giftstoffer eller lignende i Vilsted sø. Vesthimmerlands Kommune har indført midlertidigt fiskeriforbud

Vesthimmerlands Kommune har indført midlertidigt fiskeriforbud i Vilsted Sø

Arkivfoto Jens Morten

Vesthimmerlands Kommune har indført midlertidigt fiskeriforbud i Vilsted Sø Arkivfoto Jens Morten

VILSTED:Vesthimmerlands Kommune advarer nu borgere mod at spise aborrer, ørreder eller andre ferskvandsfisk fanget i Vilsted Sø. Ifølge kommunens natur- og miljøafdeling har en person mindst to gange - 18. og 20. maj i sidste uge - hældt giftstoffer eller lignende i Vilsted Sø ved søbroens østlige side. Personen har derefter indsamlet og kørt væk med mellem 200 og 300 døde fisk.

På den baggrund er der også indført midlertidigt fiskeriforbud i hele søen.

Kommunen er ikke bekendt med, hvilke stoffer der er anvendt. Der er imidlertid blevet indsamlet et antal af de døde fisk, som sendes til nærmere analyse i dag, fredag.

- Vi forventer at få svar i starten af næste uge, fortæller Vandløbsmedarbejder ved Vesthimmerlands Kommune Henrik Gorm Hansen.

- Vi kan ikke udelukke, at personen har haft til formål at videresælge fiskene. Der skal derfor advares imod at købe aborrer, ørreder eller andre ferskvandsfisk, som man måtte blive tilbudt, idet der er mulighed for, at der er kemikalierester tilbage i fiskene, oplyser Vesthimmerlands Kommune i en pressemeddelelse.

Vandløbsmedarbejder Henrik Gorm Hansen fortæller, at det var en privat person, der indgav anmeldelsen:

- Man har set en person gå med et net og samle fiskene ind. Vi har et signalement på en bil, som politiet kigger efter.

Kommunen beder alle med oplysninger, der kan hjælpe til opklaring af hændelsesforløbet, om at rette henvendelse. Det kan ske til vandløbsmedarbejder Henrik Gorm Hansen på telefon 30 16 42 00.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.