Kommune: - Spørg efter ID

Ældre borgere skal udvise agtpågivenhed.

Hvis ikke man kan genkende personen, der banker på, s åspørg efter ID, lyder opfordringen. Og lad være med at åbne døren for fremmede, hvis der ikke er noget ID.

Hvis ikke man kan genkende personen, der banker på, s åspørg efter ID, lyder opfordringen. Og lad være med at åbne døren for fremmede, hvis der ikke er noget ID.

Den formodede tricktyv, der i løbet af weekenden har forsøgt at skaffe sig adgang til ældre borgeres hjem i både Mariager og Aars tænder alarmklokker hos de respektive kommuner. - Det skaber utryghed, og det skaber i sær utryghed blandt de ældre. Men også blandt personalet. Det er ikke rart, at vide, at der er nogen, der følger efter en eller lægger mærke til hvor man går ind, siger Trine Thøgersen Jul, der er afdelingsleder for sygepleje og omsorgsservice i Vesthimmerland Kommune. Sundheds- og ældrechef i Mariagerfjord Kommune, Carsten Kaabye er kun blevet orienteret om episoderne gennem pressen, men det bekymrer ham, at den formodede tricktyv, med vilje eller ej, i sin stjålne hvide Peugeot ligner de kommunale hjemmeplejere. Går med ID-kort For at undgå for megen ængstelse blandt de ældre borgere fortæller Trine Thøgersen Jul. at alle hjemmehjælpere går med billed-ID, så de kan identificeres. En del er også uniformerede. Det samme er tilfældet i Mariagerfjord Kommune. Trine Thøgersen Jul mener ikke, det vil være muligt for hjemmehjælperne at køre omveje for at ryste deres efterfølger af, men har i stedet dette råd til bekymrede borgere. - Jeg vil opfordre de ældre til simpelthen at bede om at se billedidentifikation på den medarbejder, der kommer, hvis ikke det er nogen de kender, og så simpelthen lade være med at åbne for fremmede.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.