Kommune støtter løsninger til bedre bredbånd på landet

Landdistrikterne får nu mulighed for at søge støtte til hurtigere bredbånd. Arkivfoto

Landdistrikterne får nu mulighed for at søge støtte til hurtigere bredbånd. Arkivfoto

400.000 kroner.

Med det beløb vil Mariagerfjord Kommune yde støtte til at give borgere især i landdistrikterne hurtigere bredbånd.

Midlerne har kultur og fritidsudvalget sat af i en særlig bredbåndspulje.

- Signalet om medfinansiering motiverer forhåbentlig borgerne til at gå sammen i lokalområderne og søge bredbåndspuljen, skriver udvalgsformand Jørgen Pontoppidan (V) i en pressemeddelelse.

Der er to måder at søge om støtte på. I Mariagerfjord foretrækker man at bidrage med en mindre medfinansiering til de projekter, der allerede har søgt via Energistyrelsens nationale pulje.

Op mod 5000 husstande

Det betyder, at kommunen giver op til 1000 kroner pr. husstand, hvis man i et lokalområde ønsker at søge om hurtigt bredbånd her.

Det forudsætter dog, at man er berettiget med udgangspunkt i den kortlægning, Energistyrelsen har foretaget.

Den nuværende nethastighed skal være under 10 megabite, og der må ikke umiddelbart være udsigt til, at et bredbåndsprojekt er under planlægning i området.

- Umiddelbart omfatter det cirka 5000 husstande i kommunen, oplyser Jens Lykke fra kultur- og fritidsforvaltningen, der har opgaven i forhold til kommunens landdistriktsudvikling.

Den trådløse model

Såfremt en gruppe borgere i et lokalområde ønsker støtte til en alternativ model, hvor man ikke først søger Energistyrelsen, kan kommunen alligevel godt støtte projektet.

- Vi har set, at nogle områder kan få bedre internet gennem en trådløs model, hvor der eksempelvis opstilles en mast i det åbne land eller på en lokal silo.

Såfremt denne løsning vælges, vil kommunen bidrage med op til 2000 kroner pr. husstand, stiller Jens Lykke i udsigt.

Borgerne slipper dog ikke gratis fra at deltage. For at være støtteberettiget må husstanden selv bidrage med 2000 kroner.

Ordningen lanceres snarest på kommunens hjemmeside. Men allerede nu kan der tages kontakt til kultur- og fritidsforvaltningen, som vil være behjælpelig med at komme videre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst