Kommunen køber hus i Øster Hurup

Lokalhistorisk Arkiv og turistbureauet under samme tag

Lokalhistorisk Arkiv fik problemer, efter at kommunen solgte Øster Hurup Skole. Nu har man fundet en anden ejendom til arkivet, der får selskab af turistbureauet.Arkivfoto: Lars Pauli

Lokalhistorisk Arkiv fik problemer, efter at kommunen solgte Øster Hurup Skole. Nu har man fundet en anden ejendom til arkivet, der får selskab af turistbureauet.Arkivfoto: Lars Pauli

ØSTER HURUP: Nu er der endelig skabt grundlag for at sikre lokalarkivet og VisitMariagerfjord gode betingelser i Øster Hurup, hedder det i en pressemeddelelse fra Mariagerfjord Kommune.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at byrådet har godkendt, at Kultur og Fritid køber ejendommen beliggende Havnen 2, som indtil nu har rummet Båd- og Garnforretning.

Udvalget for Kultur og Fritid ser spændende muligheder i at koble den autentiske bygning sammen med lokalarkivets historiefortælling og gøre den til turistens mødested for information og oplevelse. - Det er virkelig positivt, at der nu er sat punktum i sagen om lokalarkivets fremtidige rammer og på sigt vil det hus blive et fantastisk aktiv for Øster Hurup.

Placeringen af ejendommen er helt optimal i forhold til servicering af oplevelser for turisterne. Der vil blive muligheder for at kunne lave udstillinger fra lokalarkivernes side, ikke kun fra lokalarkivet i Øster Hurup, men for hele egnen, siger formanden for Udvalget for Kultur og Fritid Jørgen Pontoppidan.

Et projekt i bevægelse

Investeringen skal ses som et projekt, der løbende skal udvikle sig i samarbejde med byens mange frivillige og erhvervsdrivende til glæde og gavn for både turister og borgere i kommunen. Man kan forestille sig, at huset kan blive et vindue for kommunens mange dygtige kunstnere, at turisterne kan få en forsmag på hele områdets og kommunens produkter og på den måde få lyst til at besøge de mange attraktioner, som kommunen rummer.

Huset vil være med til at skabe et bindeled mellem byen og havnen og skal gerne medvirke til at skabe et spændende samlingssted for lokale borgere såvel som for turisterne.

Såvel VisitMariagerfjord som Formanden for Lokalarkivet har ytret, at de kan se fine samarbejdsflader ved et bofællesskab.

Kultur og Fritidschef Joan Kamstrup understreger, at det er kommunens ejendom og at den kan finansieres via besparelser fra nuværende lejeudgifter i forhold til såvel VisitMariagerfjord og Lokalarkivet i Øster Hurup.

- Når vi overtager ejendommen, skal vi i arbejdstøjet og ejendomscenterets gennemgang af huset viser da også, at der er renoveringer, der skal foretages nu og her og løbende i de kommende år, siger Joan Kamstrup.

Jørgen Pontoppidan og Joan Kamstrup er dog enige i, at det vil blive en fantastisk ejendom og at Rom heller ikke blev bygget på en dag. Vi håber virkelig, at Øster Hurup vil tage imod købet, som en gave til byen i samme ånd, som den er givet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.