- Kommunen snyder med tallene

Poul Jakobsen anklager kommunen for at fuske med tallene

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:- Frederikshavn Kommune snyder på vægten og giver ikke et retvisende billede af den omfattende modstand, der er mod forslaget til kystsikring ved Gl. Skagen.

Det siger opfinder Poul Jakobsen efter at have læst dagsordenen til teknisk udvalgs møde på mandag.

Heraf fremgår det, at ”kommunen har modtaget cirka 200 bemærkninger i høringsperioden, herunder underskriftsindsamlinger”, men det reelle tal er langt højere siger Poul Jakobsen.

- Af de 1500 spørgeskemaer, kommunen har sendt ud til borgere med huse i området, har 1089 sagt nej til forslaget om fordeling af udgifterne. Jeg har kopi af alle svarene, siger Poul Jakobsen, der undrer sig over, at den oplysning ikke er med i sagsfremstillingen.

I et høringsnotat, som er vedlagt som bilag, fremgår det, at 169 husejere har gjort indsigelse. De fleste afviser at bidrage økonomisk til kystsikringen og mener, at kystsikring må være en opgave for stat og kommune og ikke den enkelte grundejer.

Kommunen afviser

Teknik- og miljødirektør i Frederikshavn Kommune, Christian Roslev, afviser, at kommunen har søgt at sløre, hvor stor modstand, der er mod kystsikringsprojektet endsige fuske med tallene.

- Tværtimod. Der ér massiv modstand. Det har vi faktisk illustreret med et kort, der viser hvor og hvor mange der er henholdsvis for og imod. Det er vedlagt som et bilag, siger Christian Roslev.

Når kommunen skriver ”cirka 200 bemærkninger” er der heri for eksempel medregnet underskriftsindsamlinger, hvor mange enkeltpersoner har skrevet under.

- Andre steder har en ejer, der udlejer til mange, udtalt sig, så vi er ikke i tvivl om, at der er stor lokal modstand og vi forsøger ikke at skjule noget, siger Christian Roslev.

Møde med MF’er på torsdag

Ifølge Poul Jakobsen forsøger Venstre i Skagen nu at få sagen forelagt Miljøministeren.

- Torsdag den 19. juni holder vi et møde på Strandhotellet med folketingsmedlem Karsten Lauritzen fra Venstre, siger Poul Jakobsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.