Kommuner tøver med afbrændingsforbud

I Nordjylland er det fortsat kun Vesthimmerlands Kommune, der har indført afbrændingsforbud

Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Det er kun i Vesthimmerlands Kommune, man skal afholde sig helt fra at tænde nogen former for ild i naturen.

De øvrige nordjyske kommuner er trods sommertørken endnu ikke fulgt efter og har derfor ikke indført afbrændingsforbud.

Det viser en rundringning NORDJYSKE har lavet fredag.

Den generelle melding fra beredskabscentrene er, at man holder et vågent øje med situationen og opfordrer borgerne til at være særdeles opmærksomme.

- Vi indstiller på det kraftigste til, at man er meget forsigtig med grill, cigaretskod og anden ild, for der er meget tørt i området, lyder det fra Claus Hermansen fra beredskabet i Jammerbugt Kommune.

Afventer situationen

I Rebild Kommune henviser man til, at faren muligvis er størst i sommerhusområder, hvilket er en af grundene til, man heller ikke her har indført forbud.

- Vi afventer situationen. Vi har jo ikke eksempelvis sommerhusområder som i Vesthimmerland, siger brandinspektør Folmer Kjeldsen.

I Hjørring Kommune fortæller viceberedskabschef Dennis Ottosen, at man afventer situationen.

- Vi slår indtil videre koldt vandt i blodet. Vi har ikke haft problemer, og det er ikke helt så tørt i vores område som andre steder. Vi er dog klar med et omgående forbud, hvis situationen ændrer sig, siger han.

Det er dog allerede nu blevet forbudt at grille på skoler og andre steder i forbindelse med fodboldturneringen Dana Cup, der begynder på mandag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.