Dorf

Koncertsæson med højt niveau

Ragnhild Kjølberg er klar med et kortere sæsonprogram

Den svenske pianist, Niklas Sivelöv, indleder på søndag koncertsæsonen i Dorf gamle Skole. 	Foto: Jørgen Ingvardsen, arkivfoto

Den svenske pianist, Niklas Sivelöv, indleder på søndag koncertsæsonen i Dorf gamle Skole. Foto: Jørgen Ingvardsen, arkivfoto

DORF:Så er Ragnhild Kjølberg i Dorf gamle Skole klar til sin 26. koncertsæson, der starter søndag 5. juli. Det er den navnkundige svenske pianist, Niklas Sivelöv, der lægger indleder sæsonen. Det er en feteret musiker, som atter kommer til Vendsyssel imellem koncerter i Tyskland, Østrig, Kina og USA, og i Dorf vil han fortolke værker af Bach, Schumann og Skrjabin. Sivelöv vil også spille egne kompositioner, nemlig de 8 første præludier af den samling på 24, som han for nylig har lagt sidste hånd på.

- Det bliver en fin begyndelse på sommerens kammermusikkoncerter i skolen ved Jyske Aas, siger Ragnhild Kjølberg. Det flotte program fortsætter med Toke Møldrup, cello, og Yaron Kohlberg, piano, 19. juli, og 9. august er det den internationale Valen Trio, Røttingen/Odriozola/Ehde som har Dvorak, Martinu og Grieg på programmet.

Allerede søndagen efter er MIRA Strygekvartet på besøg med strygekvartetter af Stravinsky, Haydn og jubilaren Carl Nielsen. Sommerens sidste koncert er 30. august. Da vil den tjekkiske stjerne Ivo Kahánek igen besøge Dorf, og i år bliver det med værker af Mozart, Dvorak og Schubert. Klaveret har en dominerende plads i sæsonen år, og julekoncerten er lagt i hænderne på Jens Elvekjær. Den 20. december vil han spille Alban Bergs 1. klaversonate, Beethovens berømte Appassionata og Schumanns Kreisleriana.

- Besparelser på budgetterne i kulturlivet skal ikke hindre ”Udkantsdanmark” i at kunne opleve klassisk musik på højt niveau, fastslår Ragnhild Kjølberg.

- Der er lidt færre koncerter i år, men oplevelserne skulle gerne opveje reduktionen. Det er herlig musik fremført af de bedste musikere, slutter arrangøren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst