Konference gør op med hellig ko

På tide at softwareudviklere dropper den hidtidige udviklingsfilosofi

Lars Mathiassen, der tidligere har været professor på AAU og i dag er gæsteprofessor på universitetet, opfordrer til at tænke softwareudvikling på en ny måde.

Lars Mathiassen, der tidligere har været professor på AAU og i dag er gæsteprofessor på universitetet, opfordrer til at tænke softwareudvikling på en ny måde.

AALBORG:Der skal også være noget for nørderne.

Og det bliver der tirsdag 5, februar, når den nordjyske ikt-klynge BrainsBusiness i samarbejde med masteruddannelsen i it på Aalborg Universitet holder en konference med titlen Beyond Agility på Nordkraft i Aalborg, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Konferencen får fint besøg, idet en af verdens førende eksperter inden for ikt (informationsteknologi) og forretningsinnovation, professor Lars Mathiassen, der er medstifter af det internationalt anerkendte Center for Procesinnovation på Georgia State University i Atlanta, er på talerlisten.

Han mener, at det er på tide, at danske softwareudviklere indfører en version to af den såkaldte agile systemudvikling, som har været fremherskende de seneste 10-20 år.

I den agile systemudvikling lægger vægten på at planlægge og kontrollere softwareudvikling, så man hurtigt kan levere en ny version af softwaren, når kunderne ønsker det.

Sagen er i følge Lars Mathiassen bare, at metoden har en række svagheder, som træder tydeligere og tydeligere frem:

- Det agile manifest skabte en masse energi, fordi det tvang virksomhederne til at være kunde- og ikke systemfokuserede. Men den agile tilgang er også naiv, fordi kortsigtet produktivitet og langsigtet innovation pludselig er blevet sekundære, siger han.

I stedet er Lars Mathiassen fortaler for den ambidextrale tilgang, hvor man både er kunde- og innovationsrettet og har fokus på produktivitet og god projektledelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk