Jernbaner

Kontravægten er på vej ud til Jernbanebroen

Banedanmark vil mandag formiddag sejle den 350 ton tunge kontravægt ud til Jernbanebroen

Søndag blæste det for meget til, at flydekranen Samson kunne sejle den 350 ton tunge kontravægt ud til Jernbanebroen, men i dag vil kontravægten komme på plads. Foto: Torben Hansne

Søndag blæste det for meget til, at flydekranen Samson kunne sejle den 350 ton tunge kontravægt ud til Jernbanebroen, men i dag vil kontravægten komme på plads. Foto: Torben Hansne

AALBORG:Arbejdet med at klargøre Jernbanebroen over Limfjorden skrider nu fremad igen.

Søndag måtte Banedanmark opgive at sejle kontravægten ud til Jernbanebroen på grund af blæsevejret.

Mandag morgen var MT Højgaards folk i fuld gang med at gøre kontravægten klar, så flydekranen Samson kan sejle og løfte den 350 ton tunge kontravægt på plads på Jernbanebroen.

Det fortæller projektleder Ulrik Jaller fra Banedanmark.

- Kontravægten bliver sejlet ud til Jernbanebroen her til formiddag, og i eftermiddag bliver den monteret og sat på plads. Det kræver utrolig megen præcision fra både flydekranen Samson og håndværkerne, når kontravægten skal bugseres på plads og monteres korrekt, siger Ulrik Jaller.

Tidsplan holder

Når kontravægten er på plads vil de kommende dage gå med at montere spor og sveller på Jernbanebroen ligesom sikringsanlægget skal genetableres. Det hele skal gennemtestes, inden det første tog kan køre over broen.

Tidsplanen holder fortsat, for der er indlagt tider til forsinkelser, så de første tog med passagerer vil køre over Jernbanebroen mandag 29. april.

- Der arbejdes på projektet 24 timer i døgnet. Noget af arbejdet foregår i maskinrummet, så der vil ikke hele tiden være aktivitet på selve jernbanebroen, men vi skal nok blive færdige til tiden, siger projektleder Ulrik Jaller.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk