Korslund er erklæret bevaringsværdig

Der blev tidligere holdt sognerådsmøder i stuerne på Korslund ved Hallund

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HALLUND:Her blev holdt sognerådsmøder. Men det er også et flot bygningsværk, der er tale om. Derfor vil Brønderslev Kommune og Museerne i Brønderslev erklære gården Korslund øst for Hallund for bevaringsværdig.

En af de tidligere ejere var sognerådsformand, og derfor var det nærliggende at holde sognerådsmøderne for den daværende kommune i stuerne på gården.

Samme ejer af Korslund sørgede også for, at der var blevet anlagt en jernbanestation en halv kilometer fra gården, da jernbanen kom til området.

- Han leverede nemlig mælk til Aalborg og ville derfor godt have, at toget stoppede tæt på hans gård. Sta- tionsbygningen ligger der for øvrigt endnu, fortæller museumsinspektør Lykke Olsen fra Museerne i Brønderslev.

- Grunden til, at repræsentanter fra kommunen og fra museerne besøgte Korslund er, at kommunen og museet er interesserede i at udpege gården som bevaringsværdig.

Lykke Olsen fortæller, at alle landets kommuner er forpligtiget til - i samarbejde med områdets statsanerkendte museum - at udpege bevaringsværdige bygninger.

- Når man udpeger bevaringsværdige bygninger, ser man på, om bygningen er så original i sit materiale, er så tæt på sit oprindelige udseende og rummer en så tilpas velbevaret fortælling fra fortiden, at den bør bevares.

- Udpegningerne er med til at sikre, at borgere og turister fortsat kan aflæse områders historie i deres bygninger, og dermed bliver området mere interessant at færdes i. Udpegningen er dermed en ros til bygningen, fastslår Lykke Olsen.

- Anlægget er lidt ombygget, men det har stadig mange originale træk. Den fine gård fortæller med sit imponerende stuehus, store udlænger og rester af en prydhave historien om de selvbevidste gårdmænd på landet i begyndelsen af 1900-tallet.

- Her var en gårdmand, der signalerede til omverden, at han havde penge til at bygge en næsten herskabelig bolig, og udlængerne viser storproduktion på landet, fortæller Lykke Olsen.

- Det er herligt at møde en gårdejer som den nuværende ejer, Flemming Kristensen, som er stolt af sin gamle gård og gerne vil have den erklæret bevaringsværdig.

Det var planlægger Steven Hansen fra Brønderslev Kommune og museums- inspektør Lykke Olsen fra Museerne i Brønderslev Kommune, der i vinter tog et møde med Flemming Kristensen, og dette møde resulterer nu i, at Korslund erklæres bevaringsværdig.

Korslund kommer nu på Kulturstyrelsens hjemmeside over bevaringsværdige bygninger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.