Kræft: Glemte at screene mere end 2000 kvinder

Region Nordjylland råder bod på fejl i it-system til brystscreeninger

Mogens Møller
Midaldrende kvinder har krav på at blive screenet for brystkræft hvert andet år. En it-fejl har medført, at over 2000 nordjyske kvinder gled ud af programmet.
Kræft 27. maj 2014 12:12

NORDJYLLAND: 2153 nordjyske kvinder, som var faldet ud af et it-program, kan i nærmeste fremtid regne med at modtage en indkaldelse til screening mod brystkræft.

Alle danske kvinder mellem 50 og 69 år indkaldes til en obligatorisk mammografiscreening hvert andet år. Men på grund af en fejl i it-programmet har det nævnte antal nordjyske kvinder ikke fået indkaldelsen.

Som NORDJYSKE Stiftstidende forleden kunne berette, har det muligvis fået alvorlige følger for mindst en af de ”glemte” kvinder. Hun fik en kræftknude i brystet et godt stykke tid efter, hun ifølge tidsplanen skulle have været screenet.

Regionen forsøger nu at råd bod på fejlen ved at indkalde de 2153 kvinder så hurtigt som muligt.

Det betyder, at andre kvinder i screeningsprogrammet bliver rykket lidt tidsmæssigt. Men regionen forsikrer, at de nok skal blive screenet inden for tidsfristen.

De kvinder, der er blevet ”glemt”, skal ikke selv foretage sig noget. Regionen har fundet dem og sørger for, at de bliver indkaldt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...