Kræftpatienter skal have rehabilitering

Træningsenheden i Hjørring Kommune har i dag fem gange så mange borgere til genoptræning som i 2007.

Fysioterapeut Gerda Nørgaard, ergoterapeut Lisbeth Busk og afdelingsleder Susanne Gaardbo arbejder i den kommunale træningsenhed i Hjørring. Ialt er der 50 ansatte. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Fysioterapeut Gerda Nørgaard, ergoterapeut Lisbeth Busk og afdelingsleder Susanne Gaardbo arbejder i den kommunale træningsenhed i Hjørring. Ialt er der 50 ansatte. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

HJØRRING:Træningsenheden i Hjørring Kommune får flere og flere opgaver i takt med, at patienterne udskrives hurtigere fra sygehuset.

I det nye år vil træningsenheden som noget nyt tilbyde rehabilitering til kræftpatienter. Dermed får denne patientgruppe samme tilbud, som borgere med hjertesygdomme, KOL eller diabetes allerede har.

Kræftrehabilitering er endnu en ny opgave til træningsenheden, som også står for den kommunale genoptræning af borgere, som har brug for det efter et sygehusophold. De sidste fem år er dén opgave vokset til det femdobbelte.

Det hænger sammen med, at patienterne udskrives hurtigere og hurtigere fra sygehusene. Mange har en genoptræningsplan med sig hjem. Enten til træning i eget hjem eller til træning i kommunalt regi.

Træningsenheden er et stort tværfagligt team, hvor fysioterapeuter og ergoterapeuter arbejder sammen.

- Vi er alle enige om, at skal vi have borgerne ind til os, så skal de have højeste kvalitet, siger Susanne Gaardbo.

Træningsenheden tager sig af alle borgere - lige fra nyfødte til dem over 100 år.

- Vi har aldrig nogensinde haft så mange til genoptræning i kommunen før, siger Susanne Gaardbo.

1400 borgere med en genoptræningsplan har været gennem træningsenheden sidste år. Der trænes seks forskellige steder i kommunen.

Rehabiliteringskurserne for borgere med kræftsygdomme, hjertesygdomme, KOL og diabetes gives af fagpersoner med forskellig baggrund. Man kan blandt andet lære, hvordan man lever godt på trods af sin kroniske sygdom.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.