Kraftcenter skal løfte Dybvad fremad

Lokale foreninger langt fremme med projekt for byens hal og skole - håber på kommunal velvilje

Henrik Carlsen, formand for FUF.Arkivfoto <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Henrik Carlsen, formand for FUF.Arkivfoto Foto: Kim Dahl Hansen

DYBVAD:Det er ikke kun i Ålbæk, at diverse foreninger forsøger at finde sammen i bestræbelserne på at skabe synenergi og i det hele taget sørge for at skabe liv i landsbyerne.

Også i Dybvad er der godt gang i et projekt, der skal gøre byens skole og hal til et kraftcenter i området.

Projektet var på programmet i Dybvadhallen, da Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF) forleden holdt det andet af otte planlagte møder rundt om i kommunen, hvor det overordnede tema handler om, at færre matrikler ikke betyder nedlæggelse af foreninger men derimod synergier og en fælles platform.

Lidt over 20 foreningsfolk var mødt frem i Dybvad, og de kom fra mange forskellige typer idrætsforeninger, spejdere og lystfiskere samt diverse borgerforeninger fra byerne Hørby, Skæve, Syvsten og Dybvad.

- Der er i området desværre et vigende medlemstal i nogle af foreningerne grundet de faldende børnetal, men til gengæld oplever man en øget aktivitet især blandt ældre, som er særdeles aktive i et stærkt foreningsliv og et rigtig godt fællesskab, fortæller Henrik Carlsen, der er formand for FUF.

- Der sker rigtig meget i de små bysamfund også understøttet af distriktsudvalg og borgerforeninger, men kernen i et godt sammenhold er oftest spejder og idrætsforeningerne.

- Det er derfor vigtigt at fastholde støtten til disse aktiviteter igennem midler fra folkeoplysningsudvalget.

- Her er gevinsten for hver kommunal støttekrone utrolig stor og kommer mange gange igen.

- Aktiviteter for børn og unge er livsnerven i de små lokalsamfund, og det er netop dette arbejde FUF støtter op om, siger Henrik Carlsen.

Fornyelse af halområde

I Dybvad har man i et par år har arbejdet sammen med blandt andre FUF om en større udvidelse af Dybvadhallen med etablering af multisal, træningsområde, udvidelse og omlægning af et café-område og en gennemgribende fornyelse af halområdet.

Der har været holdt mange borgermøder, og der er nu lavet et stort og ambitiøst projekt med færdige tegninger og flotte plancher for området omkring hallen og skolen i Dybvad.

Og nok så vigtigt er der en realistisk plan for finansieringen klar til det aktive foreningsliv i området.

- Projektet giver mulighed for bibliotek, lektiecafe og et spændende skater- og parkour område, som kan gøre hal og skole til kraftcenter i lokalområdet, siger Henrik Carlsen.

Kommunal kickstart

FUF-formanden glæder sig over, at man allerede i Østervrå er lykkedes med et fælles foreningsprojekt, og at man i Ålbæk har noget på tegnebrættet.

- Og måske overhales Ålbæk endda af Dybvad. Især hvis Frederikshavn Kommune vil være en aktiv medspiller.

- Foreningsprojekter koster omkring 10-15 mio. kroner, og hvis kommunen vil forsøge at finde de første 2-3 mio. kroner til et kraftcenter i Dybvad, vil det helt klart være realistisk at komme videre med projektet og få større fonde med til det finansielle, vurderer FUF's formand Henrik Carlsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.