Retspleje

Kranium skal DNA-testes

Retsmedicinsk undersøgelse af menneskekranium fundet i Tversted midt i februar giver kun få svar og derfor vil politiet nu have det DNA-testet

Kraniet blev fundet på Tversted Strand i februar 2013.Arkivfoto: Bente Poder

Kraniet blev fundet på Tversted Strand i februar 2013.Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Kraniet blev i første omgang sendt til Retsmedicinsk Institut i Aarhus og sammen med embedslægen har man kunne konstatere, at kraniet stammer fra en mand, og at det har ligget i vand i et stykke tid.

Undersøgelserne kunne dog ikke afsløre, hvor gammelt kraniet var og dermed be- eller afkræfte om der er tale om et kranium fra en nedstyrtet kirkegård fra for eksempel Nr. Lyngby eller Mårup. Men da det ikke tyder på, at kraniet har ligget i jord, så har politiet nu besluttet at få trukket DNA, hvis det kan lade sig gøre.

Måske en savnet

- Vi har et par savnede i Hjørring og vi gør det af hensyn til pårørende, som vi skylder en afklaring. For det første for at de kan komme videre med deres liv, og for det andet fordi der rent praktisk er nogle ting, de ikke kan få afsluttet, førend man har fået vished om, at døden er indtruffet, forklarer vicepolitikommisær Søren Bach fra lokalpolitiet i Hjørring.

I øjeblikket er der to savnede personer fra Hirtshals. Den ene forsvandt i 2008 og den anden 2011. Derudover mangler man stadig at finde fem personer fra et flystyrt ud for Hirtshals i 1989.

I alt er der på nuværende tidspunkt omkring 40 savnede personer i hele landet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.