Kreaturer reddet fra gårdbrand

Større brand ramte gård i Birkelse

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BIRKELSE:En større brand brød natten til søndag ud på en gård på Tranumvej i Birkelse. Det var gårdejeren selv, som opdagede branden og tilkaldte Nordjyllands Beredskab klokken 04.42.

- Gårdejeren var stået op for at malke, da han kunne høre noget, der sprang, siger indsatsleder Ole Leonhard fra Nordjyllands Beredskab.

Ilden var opstået i en ladebygning, der er placeret lige op ad to længer, som huser henholdsvis ca. 20 og ca. 65 kreaturer.

- Da jeg nåede frem som den første var bygningen overtændt. Der var ild en såkaldt staldknægt, en form for fodermaskine, og i en del halm. Der var ild i taget, og tagvinduer var smeltet, siger Ole Leonhard.

Det lykkedes brandmændene at redde de to tilstødende længer, hvor kreaturerne står, fra at brænde.

- Men dyrene har muligvis fået noget røg. En dyrlæge har tilset dem, og senere på dagen tilses de igen, siger indsatslederen.

Også gårdejeren var udsat for røg ved branden. En ambulance blev tilkaldt, men gårdejeren mente ikke, det var nødvendigt med en tur på sygehuset.

Det er endnu ikke fastslået, hvad der var årsag til branden. Det skal politiets teknikere senere forsøge at finde frem til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.