Kreditkort som middel mod brandmænd

Hvis uheldet er ude, og man bliver brændt af en brandmænd, er der hjælp at finde i sin tegnebog til at lindre smerten

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Der har været usædvanligt mange brandmænd langs badekysterne denne sommer. Især de østjyske kyster har været hårdt ramt.

På Palmestranden ved Frederikshavn står TrygFondens livreddere klar til at yde førstehjælp eller give gode råd til, hvad man selv kan gøre, hvis man bliver brændt af en brandmand.

- Man skal ikke gå i panik, hvis man bliver brændt af en brandmand. Hvis man har en engangsskraber på sig, kan man bruge sådan en til at skrabe tentaklerne (brandmandens giftige tråde, red.) af huden.

- Ellers kan et kreditkort også bruges. Det er vigtigt, at man bliver ved med at skrabe den samme vej, forklarer Kenneth Christensen, der er livredder ved TrygFonden og for tiden patruljerer på Palmestranden.

Håndfuld brændte om dagen

Hvis en badegæst, der har været i kontakt med en brandmand, henvender sig til livredderne, står de klar med engangsskrabere og lokalbedøvende creme til at dulme smerterne.

På de varme sommerdage behandler livredderne i snit omkring 5-6 personer, der har været uheldige og svømmet ind i fangarmene fra en brandmand.

De mange brandmænd dukker især op, når der er fralandsvind. Her trækkes det solopvarmede overfladevand væk fra kysten, mens det koldere, dybereliggende vand, som brandmændene foretrækker, kommer ind til kysten.

Open Water hærget af brandmænd

Den værste oplevelse med brandmænd ved Palmestranden skete i slutningen af juni til det store Open Water svømmestævne. Her måtte omkring en fjerdedel af de ca. 50 deltagere på mellemdistancen på 1600 meter udgå efter at være blevet brændt af brandmænd.

Så slemt er det heldigvis ikke til hverdag. For tiden er der ikke voldsomt mange brandmænd at se i vandet, og de fleste badegæster tager brandmændenes tilstedeværelse roligt og svømmer blot udenom.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.