Krig og sex som kunst

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

5,000 Feet is the Best er en af de fire videoinstallationer, og den sammenvæver en droneoperatørs fortælling om sit liv og arbejde med scener, der skildrer en række forbrydelser i og omkring Las Vegas.

Pornostjerner, pushere, dronepiloter og tidligere soldater kommer nu på kunstmuseum.

Den israelske kunstner Omer Fast udstiller i hele verden og kan betegnes som videokunstens svar på filminstruktøren David Lynch.

Omer Fast ser sine værker som et bevismateriale. Publikum er detektiverne.

De skal gennemskue motivet og finde logikken, før de kan skabe mening i historien.

Nu åbner en ny, stor udstilling med Omer Fast på kunstmuseet Kunsten i Aalborg.

Det sker fredag 23. september kl. 17 med taler af blandt andre forfatter Carsten Jensen og kunstneren Omer Fast.

Og det er en både spændende og skræmmende verden af videokunst, Kunsten har på programmet.

Udstillingen, ’Present Continuous / Nutiden fortsat’, præsenterer fire videoinstallationer, som udstiller de menneskelige drifter og følelser, samt udfordrer vores forestillinger om sandt og falsk.

- Ideelt set vil jeg gerne betragte publikum som en detektiv. Værket er ufuldstændigt uden deres tilstedeværelse. Det er nemlig publikum, der kigger på bevismaterialet, fastlægger kronologien, gennemskuer motivet, finder logikken og fremlægger en fortolkning for at skabe mening i, hvad der er sket, fortæller Omer Fast i den bog, der udkommer i forbindelse med udstillingen.

Omer Fast anvender mange forskellige fortælletekniske greb i sine installationer. Hans værker er ofte sat i et evigt loop, så det bliver umuligt at finde frem til en definitiv begyndelse eller slutning. Historierne går igen i de forskellige film. De spejler hinanden ved at bevæge sig frem og tilbage i tiden og vildlede publikum. Det lønner sig selvfølgelig at se værkerne i deres helhed, men det er ikke afgørende, at man oplever dem på den måde. Faktisk opstår der nye fortællinger, når man kommer ind midt i filmene. Der kan også laves adskillige fortolkninger, men en "rigtig" tolkning kan næppe findes.

Udstillingen kan opleves på Kunsten frem til 8. januar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst