Vikingetid

Kriger på Fyrkat og gang i vikingeaktiviteterne

Så summer borg og vikingegård atter af liv

Så er vikingesæsonen åbnet - hver weekend med specielle aktiviteter på vikingegården og hver dag med vikingen Grimulf på selve Fyrkatborgen. Arkivfoto: Henrik Bo

Så er vikingesæsonen åbnet - hver weekend med specielle aktiviteter på vikingegården og hver dag med vikingen Grimulf på selve Fyrkatborgen. Arkivfoto: Henrik Bo

HOBRO:Fra 1. maj er der åbent hver dag kl. 10-16 på Vikingecenter Fyrkat og der bliver masser af aktiviteter. På alle hverdage vil man på Fyrkatborgen kunne møde den vaskeægte viking Grimulf (han hedder Jakob Pedersen sådan rigtigt).

Han demonstrerer håndværk, instruerer i kampteknik med trævåben, arrangerer dyster i gamle lege og på udvalgte dage desuden inviterer til bueskydning med langbuer. På vikingegården kan man møde flere andre vikinger, bage sit eget brød på en pande over bålet, se alle husene, prøve vikingetøj og en ringbrynje i udstillingsbygningen samt besøge museumsbutikken og den mytologiske legeplads.

Allerede på åbningsdagen var flere skoleklasser ude og lege vikinger, mens Grimulf fik styr på sine kampbaner på borgen.

Resten af sommeren vil der være specielle og forskellige aktiviteter på vikingegården startende med Vikingegruppen Kimbrernes Æt, der flytter ind i langhuset lørdag 4. maj og overnatter til søndag. Begge dage vil de demonstrere forskellige håndværk, vikingetidige sysler og madlavning over bål.

9.-12. maj vil bronzestøberen Ken Ravn demonstrere forhistorisk støbeteknik. Han støber forskellige bronzesmykker i forme lavet af ler æltet med hestemøg. Ken vil fortælle om sit håndværk og sælger gerne af sine fine smykker; så der er mulighed for at hjembringe et spændende smykke magen til dem, vi finder fra vikingetiden.

18.-20. maj befolker vikingegruppen Bogi gården, og de følger op med forskellige hjemlige sysler, mens man også får mulighed for at prøve at skyde med langbuer.

25.-26. maj kommer smedene på besøg, og gæster kan få lov at prøve selv.

Fra 1. juni er det blevet sommer, og nu holder Vikingecenter Fyrkat åbent alle dage kl.10-17.

1.-2. juni vil Vikingegruppen Birkas Æt demonstrere plantefarvning af uldgarn, forskellige tekstile teknikker samt trædrejning – alt sammen som det foregik i vikingetiden. Både lørdag og søndag vil der desuden blive budt på våbenfremvisning og træningskampe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.