Krigstid fortalt med nutidssprog

Indvielse af digitalt læringssted

Bangsbo Experience. Foto: Kim Dahl Hansen

Bangsbo Experience. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Nordjyllands Kystmuseum indvier 23. maj Bangsbo Experience på Bangsbo Fort.

Bangsbo Experience er et digitalt læringssted, der har hentet inspiration fra det univers, som de unge kender fra deres mobiltelefon, netsurfing og pc-spil og som kombinerer læring med fysisk aktivitet.

Indvielsen markerer afslutningen på et flerårigt projekt, Digitales, med digital historiefortælling i den tyske befæstning fra besættelsestiden.

Som led i projektet er 27 bunkere i bakkeområdet nu åbnet for publikum, oplyser, Merete Dejgaard Bernth, der er formand og Bangsbo Museumsforening og for Nordjyllands Kystmuseum.

Museumsforeningen har netop holdt generalforsamling. Her blev Tine Bro, der er historiker og ansat ved Frederikshavn Kommune nyvalgt til museumsforeningens bestyrelse. Hun afløser det mangeårige medlem Kirsten Christensen.

Museumsforeningen er i dag en ren støtteforening for Bangsbo og de tilknyttede udstillingssteder, Krudttårnet og Bangsbo Fort.

Mens aktiviteterne buldrer afsted på Bangsbo Fort, så måtte Krudttårnet sidste år opgive at holde sommeråbent - bortset fra i Tordenskioldsdagene.

Det var ikke penge til personale. Det er der heller ikke år, og tilmed er Tordenskioldsdagene flyttet til Knivholt, men Merete Dejgaard Bernth oplyser, at grupper kan få adgang til tårnet ved henvendelse til Bangsbo Museum.

Bangsbo Museumsforening udpeger to medlemmer til kystmuseets bestyrelse. Her fortsætter Merete Dejgaard Bernth samt Per Frank Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden