KRIM: Politi bliver meldt til statsadvokat

Nordjyllands Politi har frikendt alle i sag om 21-åriges selvmord i Aalborg Arrest - helt forkert, lyder det fra KRIM

Foto Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Foto Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

AALBORG:Nordjyllands Politi har nu afsluttet efterforskningen af sagen om den 21-årige mand, der hængte sig selv i sin livrem i Aalborg Arrest 1. april. Og politiet mener ikke, der er blevet begået noget strafbart, og har derfor valgt at indstille efterforskningen.

- Vi har foretaget afhøringer af personale og indsatte og afdækket forløbet i dagene op til selvmordet. Og vi mener ikke der er grundlag for at rejse sigtelser mod nogen i sagen, siger advokaturchef Michael Graversen.

Helt forkert

Aalborg Arrest har været under massiv kritik fra både den 21-årigs far, Jim Karlsen, og Landsforeningen KRIM, der mener, at personalet i Aalborg Arrest har svigtet, og at den 21-årigs menneskerettigheder er blevet overtrådt.

Og politiet afgørelse i sagen bliver voldsomt kritiseret af formanden for KRIM, Claus Bonnez.
- Politiets afgørelse ryger direkte videre til statsadvokaten. Den er helt forkert efter min opfattelse, siger Claus Bonnez.

Melder politiet

Han hæfter sig ved, at der i afgørelsen ikke er nævnt et eneste ord om, at den 21-årig forud for selvmordet havde været bæltefikseret i op til 15 timer.

- Politiet har jo undladt at undersøge, om den langvarige bæltefiksering der var op til selvmordet, kan have været årsag til selvmordet, hvilket der er meget der tyder på, da det fremgår af afskedsbrevet. Og det udgør en selvstændig krænkelse af torturbestemmelsen i Menneskerettighedskonventionen, og derfor bliver Nordjyllands Politi af os nu meldt til Statsadvokaten for at tilsidesætte deres efterforskningsmæssige pligter, siger Claus Bonnez

Politi afviser

Men Michael Gravesen afviser, at Nordjyllands Politi har undladt bæltefikseringen i deres undersøgelse.

- Tidspunktet og varigheden af bæltefikseringen har indgået i behandlingen af sagen. Men vi er ikke berettiget til over for KRIM at oplyse detaljerne for selve afgørelsen. Men jeg kan sige, at bæltefikseringen har indgået i undersøgelsen, siger Michael Graversen.
Claus Bonnez oplyser, at KRIM er parate til at tage sagen hele vejen til Menneskerettighedsdomstolen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.