21-årig er kendt skyldig i at påkøre og invalidere betjent

Retten finder, at 21-årig mand kørte hensynsløst, da han påkørte betjent, der blev hjerneskadet ved ulykken.

En 32-årig betjent fra Østjyllands Politi blev 18. juni 2021 påkørt af en 21-årig mand i et vejkryds i Aarhus. Det skete, mens betjenten ville lægge sømmåtter ud for at standse bilisten. Betjenten pådrog sig en hjerneskade og en delvis lammelse. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En 32-årig betjent fra Østjyllands Politi blev 18. juni 2021 påkørt af en 21-årig mand i et vejkryds i Aarhus. Det skete, mens betjenten ville lægge sømmåtter ud for at standse bilisten. Betjenten pådrog sig en hjerneskade og en delvis lammelse. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det var hensynsløst og udtryk for manglende agtpågivenhed, da en 21-årig mand for et år siden påkørte og invaliderede en betjent i Aarhus.

Det har et enigt nævningeting ved Retten i Aarhus torsdag bestemt.

Betjenten var i færd med at lægge sømmåtter ud ved krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej for at standse den VW Polo, den 21-årige førte.

Men bilen fortsatte over for rødt lys, og betjenten blev ramt. Den 32-årige betjent pådrog sig en hjerneskade og en delvis lammelse.

Den 21-årige har erkendt, at han førte bilen, men har han afvist, at han kørte hensynsløst og havde til hensigt at påkøre betjenten.

- Jeg havde ingen chance for at se ham (betjenten, red.), når han sad på hug, sagde den tiltalte ifølge JP Aarhus i retten.

Den forklaring har retten tilsidesat som utroværdig.

Den tiltalte stak af efter påkørslen og var i to døgn efterlyst, indtil han selv meldte sig til politiet.

Retten har således også kendt ham skyldig efter paragraffen om flugtbilisme.

Sagen vakte stor opmærksomhed, ikke mindst da det kom frem, at den tiltalte i et tv-klip på TV 2 Østjylland tidligere havde udtalt, at han ”var kendt som vanvidsbilist her rundtomkring”, og at han ikke respekterer rødt lys.

Foreningen Thin Blue Line, der arbejder for at støtte tilskadekomne politiansatte, har som følge af sagen iværksat en støtteindsamling. Her er der indtil videre blevet indsamlet mere end to millioner kroner.

Betjentens hustru, der torsdag er til stede i retten og har været det under sagens behandling, har i en erklæring udtrykt sin taknemmelighed over støtten.

Hun har også beskrevet, at der langsomt sker fremskridt. Den 32-årige betjent er dog stadig ude af stand til at udføre nogen handlinger selv, fremgår det af erklæringen.

Ud over episoden med påkørslen var den 21-årige tiltalt for en lang række lovovertrædelser, blandt andet at køre bil, mens førerretten var administrativt inddraget.

Den tiltalte er fundet skyldig i 35 ud af 38 anklagepunkter. Manden med det lange, mørke hår sidder ved siden af sin forsvarsadvokat og stirrer ned i bordet, da retsformanden oplæser kendelsen.

Efter at de tre dommere og seks nævninger nu har taget stilling til skyldsspørgsmålet, skal forsvarsadvokat og anklager argumentere for en passende straf.

Det er endnu uvist, hvornår der afsiges dom.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden