21-årig mand voldtog kvindelig bekendt efter bytur

En 21-årig mand nægter sig skyldig i voldtægtssag, som mandag har kostet ham en ubetinget fængselsstraf.

En 21-årig mand er mandag blevet idømt et år og seks måneders fængsel for at voldtage en jævnaldrende kvinde efter en bytur i juni. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

En 21-årig mand er mandag blevet idømt et år og seks måneders fængsel for at voldtage en jævnaldrende kvinde efter en bytur i juni. (Arkivfoto). Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

En 20-årig kvinde og en jævnaldrende mand havde tilsyneladende vidt forskellige idéer om, hvad der skulle ske, da de to tog hjem sammen efter en bytur i juni.

Mandag er den 21-årige mand nemlig blevet idømt et år og seks måneders ubetinget fængselsstraf for at have voldtaget kvinden.

Det har Retten i Randers afgjort, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Efter flere tilnærmelser valgte kvinden at lægge sig til at sove på en sofa. Her vågnede hun pludselig ved, at manden var trængt op i hende. Kort efter blev sagen anmeldt til politiet.

Manden har i retten nægtet sig skyldig og fortalt, at der var tale om frivillig sex.

Retten har i sin afgørelse lagt vægt på kvindens forklaring og på en beskedudveksling, som de to har haft efter episoden i juni.

- I sager om voldtægt er det ofte et spørgsmål om parternes troværdighed, da det typisk er påstand mod påstand, siger specialklager Jesper Rubow i meddelelsen.

- I denne sag var retten enig med anklagemyndigheden i, at forurettede afgav en særdeles troværdig forklaring, og at den blev understøttet af andre beviser.

Den 21-årige har anket dommen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden