27-årig stukket ihjel efter bytur: Her er straffen

23-årig mand dømt for drab efter bytur i Jomfru Ane Gade

 <i>Foto: Jan Pedersen</i>

Foto: Jan Pedersen

AALBORG:23-årige Thomas Langgaard Larsen er blevet idømt 12 års fængsel for drabet på en 27-årig mand, der blev stukket ihjel under et slagsmål på vej hjem fra en bytur i Jomfru Ane Gade i november 2021.

Hans 24-årige kammerat, der tidligere blev frifundet for drabet, er blevet idømt ni måneders fængsel for grov vold under slagsmålet, hvor han sparkede den nu afdøde i hovedet.

Det har et nævningeting ved Retten i Aalborg afgjort.

23-årig var forberedt

Den 23-årige reagerede ikke synligt på dommen, men han var også - ifølge hans forsvarer Niels Peter Pedersen - forberedt en lang fængselsstraf. 

Han har nemlig under hele sagen erkendt, at det var ham, der stak den 27-årige. Han valgte at modtage dommen.

Den 24-årige var derimod synligt lettet, da han modtog sin dom. Han har siddet varetægtsfængslet i 15 måneder i sagen, og dommen betyder derfor, at han nu bliver løsladt.

Hans forsvarer Søren Beckermann var også tilfreds med dommen, og nu skal de overveje, som der skal kræves erstatning for uberettiget fængsling.

Forsvarer gik efter 10 år

Under sin strafprocedure gik anklager Kristina Frandsen efter de 12 års fængsel til Thomas Langgaard Larsen, hvis forsvarer, Niels Peter Pedersen, appellerede til, at straffen kun skulle fastsættes til 10 års fængsel.

Forsvareren argumenterede for, at det var et slagsmål, der på tragisk vis udviklede sig til drab, men at der intet planlagt var.

Et enigt nævningeting mente dog ikke, at der var nogen formildende omstændigheder, og fastsatte altså straffen til 12 års fængsel, som er udgangspunktet for et drab.

Straffen på ni måneders fængsel var derimod et godt stykke fra anklagemyndighedens påstand om halvandet års fængsel til den 24-årige.

Hans forsvarer, Søren Beckermann, gik efter blot fire måneders fængsel og mindede nævningetinget om, at den 24-årige kun er fundet skyldig i skub, slag og spark - og altså intet havde at gøre med kniven, som blev brugt til at dræbe den 27-årige. Det lænede et flertal i retten sig altså mere op ad.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.