29-årig får seks års fængsel for voldtægt og trusler

Manden er dømt for voldtægt af en 14-årig og for at forsøge sig igen to år efter. Han nægter sig skyldig.

I 2019 blev en 14-årig dreng voldtaget af en nu 29-årig mand. Manden optog voldtægten og forsøgte to år senere at bruge optagelsen til at true sig til nye voldtægter af drengen. I Retten i Glostrup blev han idømt seks års fængsel. Han ankede på stedet.
(Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

I 2019 blev en 14-årig dreng voldtaget af en nu 29-årig mand. Manden optog voldtægten og forsøgte to år senere at bruge optagelsen til at true sig til nye voldtægter af drengen. I Retten i Glostrup blev han idømt seks års fængsel. Han ankede på stedet. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

En 29-årig mand er fredag ved Retten i Glostrup blevet idømt seks års fængsel for at have voldtaget en 14-årig dreng i 2019.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Manden optog voldtægten på video, og to år senere brugte han optagelsen til at forsøge at true og afpresse offeret til flere voldtægter.

Sagen kom frem, da drengen i februar i år gik til politiet og fortalte, at en mand i Ishøj havde forsøgt at voldtage ham. I den forbindelse fortalte han også om voldtægten i 2019.

Da politiet kort efter anmeldelsen tog ud for at ransage mandens adresse og anholde ham, var han stukket af. Det lykkedes dog politiet at finde frem til ham i marts, hvor han blev anholdt og varetægtsfængslet.

- Det har krævet et stort personligt mod af offeret at modstå en truende voksen mands afpresning, anmelde ham til politiet og stille op i retten, udtaler anklageren i sagen, Bjarke Moe Enevoldsen, i pressemeddelelsen.

- Men det er det helt rigtige at gøre, og retssystemet reagerede prompte og har nu givet gerningsmanden en længere fængselsstraf.

Den dømte mand nægter sig skyldig, og han ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.