45-årig mand tiltalt for drab på kvinde fundet død i spabad

Næsten tre år efter kvinde blev fundet død i udendørs spabad ved sommerhus, er 45-årig mand tiltalt for drab.

En omfattende efterforskning ligger ifølge Sydøstjyllands Politi bag drabstiltalen mod en 45-årig mand. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En omfattende efterforskning ligger ifølge Sydøstjyllands Politi bag drabstiltalen mod en 45-årig mand. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 45-årig mand er blevet tiltalt for drab på en 38-årig kvinde, der for snart tre år siden blev fundet død i et udendørs spabad ved et sommerhus nær Give.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var 9. december 2019, at kvinden - Iben Salling Syrik - blev fundet livløs i et spabadet ved et sommerhus nær Give i Sydjylland.

Kvinden blev fundet om morgenen af et familiemedlem, som var taget hen til sommerhuset, efter at Syrik ikke var dukket op for at fodre dyr i en nærliggende stald.

Kvinden var fraskilt og boede sammen med sin femårige søn i sommerhuset.

Den 45-årige blev anholdt, kort efter man havde fundet den døde kvinde. Men der var ifølge politiet på daværende tidspunkt ikke grundlag for at varetægtsfængsle ham.

Han blev således løsladt, men sigtelsen blev opretholdt.

På baggrund af den fortsatte efterforskning blev manden på ny anholdt 21. december 2021, og han har været varetægtsfængslet siden.

Under grundlovsforhøret kom det ifølge Vejle Amts Folkeblad frem, at kvinden var blevet slået i maven og i hovedet og efterfølgende druknet.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at man fra starten har efterforsket sagen som en drabssag.

Efterforskningen i sagen har ifølge politiet været særdeles omfattende og involveret retsmedicinere, teknikere og politihunde.

Efter at der er rejst tiltale, skal retten nu finde plads i kalenderen til retssagen.

Det er uvist, hvornår sagen skal for retten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.