Mand fængslet for at dræbe ekspartner: Havde skænderi om søn

Det "slog klik", forklarer 54-årig mand, der sigtes for drab. Par var ved at gå fra hinanden.

En 54-årig mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet frem til den 9. juni. Han er sigtet for at have dræbt sin samlever. Det er syvende sigtelse om en person, der har dræbt en partner i 2022. Seks af de dræbte var kvinder, mens en var en mand. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En 54-årig mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet frem til den 9. juni. Han er sigtet for at have dræbt sin samlever. Det er syvende sigtelse om en person, der har dræbt en partner i 2022. Seks af de dræbte var kvinder, mens en var en mand. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 52-årig kvinde, der mandag blev fundet død i et parcelhus i Slagelse, blev dræbt ved kvælning ved kværkning.

Det fremgår af politiets sigtelse mod en 54-årig mand, der tirsdag er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved. Her har dommeren afgjort, at manden skal være varetægtsfængslet frem til 9. juni.

Ved kværkning bruger en person sine hænder til - med et greb om halsen - at slå et andet menneske ihjel.

Manden var klædt i en blå sportsjakke, sorte jeans og blå løbesko, da han blev ført ind i retssalen.

Ved retsmødet nægtede manden sig skyldig i den rejste sigtelse. Han indrømmede dog, at det var sket, men mener, at det var uden forsæt.

Den 54-årige mand var samlevende med den dræbte kvinde, men de var ved at gå fra hinanden. Sammen har de en fælles søn, der er teenager.

Mandag omkring middag talte de om, hvad manden kunne tage med sig, når han skulle flytte ud af deres fælles bolig, fortalte han i retsmødet. Men kvinden var ikke enig med ham i, hvad han skulle have med.

Hvis ikke hun fik sin vilje, ville hun anfægte den ordning, de havde aftalt om at dele deres søn ligeligt - en såkaldt 7-7-ordning, fortalte manden.

Og det var her, det ifølge ham "slog klik" og sortnede for hans øjne.

- Jeg føler, jeg har mistet alt, og jeg kan ikke overskue at miste samværet med min søn, sagde manden med grødet stemme.

Efter at have kværket kvinden, var han godt klar over, at "det nok ikke er godt". Men han var ikke sikker på, at hun var død.

- Jeg tænker kun på, at min søn ikke skal komme hjem og finde sin mor, fortalte manden.

Den 54-årige tog over og hentede sønnen efter skole og afleverede ham hos en bekendt. Efterfølgende smuttede han ud ad bagdøren og meldte sig selv til politiet via telefon, fortalte den 54-årige.

Foruden fængsling har dommeren besluttet, at den drabssigtede mand skal mentalundersøges. Han er desuden blevet beskyttet af et navneforbud.

Manden har en depression og er stadig delvist i behandling for den.

Det er syvende gang i år, at en person ifølge politiets mistanke har begået partnerdrab. Seks af de dræbte var kvinder, mens en var en mand.

Emnet har stor politisk bevågenhed, og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) har tidligere på året sagt, at Danmark har et problem.

- Et problem vi skal kunne tale om og finde løsninger på, har hun skrevet på Facebook.

De pårørende er blevet underrettet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.