Advokat: Agent bliver central i sag om drabet på gravid kvinde

Det er meget utraditionelt, at politiet har brugt en agent i sag om drab på 32-årig kvinde, siger forsvarer.

Anklager Bo Bjerregaard fortæller efter fredagens grundlovsforhør, at politiet grundigt har overvejet brugen af en politiagent. Han mener, det er lovligt. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Anklager Bo Bjerregaard fortæller efter fredagens grundlovsforhør, at politiet grundigt har overvejet brugen af en politiagent. Han mener, det er lovligt. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det er "meget utraditionelle" metoder, politiet har taget i brug i arbejdet med at efterforske drabet på Louise Borglit, der blev dræbt i november 2016.

Det mener advokat Adam Henning-Bengtson, efter at det fredag i Retten i Glostrup er kommet frem, at en politiagent har været filtret helt ind i sagen.

Fredag blev advokatens klient - en 28-årig mand - varetægtsfængslet i fire uger for drabet på den gravide Louise Borglit.

- Jeg tænker, at det er meget utraditionelt. Og jeg tror, at det bliver et ret centralt tema, siger han foran Retten i Glostrup efter retsmødet.

Adam Henning-Bengtson kan ikke selv komme i tanke om lignende sager, hvor politiet har gjort brug af en agent.

Han kalder det også utraditionelt, at pressen kunne følge med i retten, fordi dommeren valgte ikke at lukke dørene.

Under retsmødet kom det frem, at en politiagent med dæknavnet "Frank" lod sig indsætte i Enner Mark Fængsel med den nu sigtede mand.

Agenten og den 28-årige fik i fængslet et fællesskab. Den mistænkte vidste dog ikke, at han talte med en agent, eller at der var blevet installeret rumaflytning, så betjente kunne lytte med i de to mænds samtaler.

De to blev efterhånden fortrolige, og den sigtede endte med at komme med flere detaljer om drabet.

Den 30. marts i år indrømmede den sigtede ifølge anklagemyndigheden drabet på Louise Borglit og fortalte om, hvordan han kom af med det gerningsvåben, der aldrig er blevet fundet.

Den sigtede har ikke villet udtale sig i sagen.

En af årsagerne er ifølge Adam Henning-Bengtson, at han ikke havde sin egentlige forsvarer ved sin side. Advokaten var mødt på vegne af en kollega.

- Derudover er der 14.000 siders materiale. Det kan jeg ikke nå at læse på 30 minutter, lød det fra advokaten.

Forsvareren gjorde mod retsmødets slutning dommeren opmærksom på, at politiet mangler tekniske beviser - eksempelvis et gerningsvåben, dna eller fingeraftryk - der kan forbinde den 28-årige til drabsstedet.

Senioranklager Bo Bjerregaard gjorde rede for, at der ud fra hans synspunkt ikke var noget problem med, at politiet har brugt en agent. Og anklagemyndigheden vil godt kunne bruge beviserne i sagen mod den 28-årige, mener anklageren.

Han fortalte under retsmødet, at anklagemyndigheden har overvejet brugen af en agent meget nøje, inden politiet gik i gang med det.

- Og jeg er sådan set slet ikke i tvivl om, at det her er klart lovligt, lød det fra Bo Bjerregaard.

Den 28-årige mand nægter sig skyldig i sigtelsen for drab.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden