Advokat fængslet for underslæb for 19 millioner kroner

Ifølge sigtelsen stjal han penge fra klientkonto. Efterfølgende forsøgte han at dække tab ved overfakturering.

En 43-årig advokat er ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. Ifølge sigtelserne mod ham stjal han over fem år 19 millioner kroner fra klientkontoen og forsøgte at dække tabet ved at overfakturere sine klienter. Det er uvist, hvordan han stiller sig til sigtelserne. (Arkivfoto). <i>Jan Bjerre Lauridsen / Ritzau/Free</i>

En 43-årig advokat er ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. Ifølge sigtelserne mod ham stjal han over fem år 19 millioner kroner fra klientkontoen og forsøgte at dække tabet ved at overfakturere sine klienter. Det er uvist, hvordan han stiller sig til sigtelserne. (Arkivfoto). Jan Bjerre Lauridsen / Ritzau/Free

I løbet af fem år stjal en advokat ifølge politiet 19 millioner kroner fra sin klientkonto og forsøgte efterfølgende at dække tabet ved at overfakturere sine klienter.

Det skriver det regionale medie fyens.dk.

Fredag blev den 43-årige advokat fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg. Her blev han varetægtsfængslet til den 26. april.

Ifølge Fyns Amts Avis, der var til stede ved grundlovsforhøret, er advokaten sigtet for underslæb af særlig grov karakter ved i fem år frem til den 30. marts at have tilegnet sig de mange millioner fra klientkontoen.

Hans påståede forsøg på at dække tabet med overfakturering af klienter kaster desuden en sigtelse for bedrageri af særlig grov karakter af sig. Det er endnu uvist, hvor stort et beløb det drejer sig om, skriver Fyns Amts Avis.

Efter oplæsning af sigtelserne besluttede dommeren at lukke dørene til retsmødet, så det er uvist, hvad han forklarede, og hvad politi og anklager bygger mistanken mod ham på.

Hverken dommer, forsvarer eller anklager vil over for Fyns Amts Avis fortælle, hvordan advokaten stiller sig til sigtelsen. Han kærede dog ikke kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Karen Wung-Sung, der er formand for Advokatrådets regel- og tilsynsudvalg, skriver i en mail til mediet blandt andet, at der ud fra de oplysninger, som man har nu, er tale om "en meget ærgerlig og trist sag".

- De forhold, advokaten er sigtet for, er meget alvorlige, og ud over at være et groft brud på god advokatskik er de også en alvorlig overtrædelse af straffeloven, hvis retten finder ham skyldig, skriver Karen Wung-Sung til Fyns Amts Avis.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden