Advokat ventes at tilstå underslæb for 45 millioner

Igen og igen blev der stjålet penge fra advokatfirmas klientkonto, står der i sigtelse fra Fyns Politi.

Fyns Politi har arbejdet med opklaringen af en stor sag om økonomisk kriminalitet siden foråret. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Fyns Politi har arbejdet med opklaringen af en stor sag om økonomisk kriminalitet siden foråret. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En advokat på Fyn sigtes for at have begået grov økonomisk kriminalitet. Han skal have begået underslæb for 45 millioner kroner, fremgår det af et dokument fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Den 43-årige jurist har siddet varetægtsfængslet siden foråret, og i et retsmøde i december ventes det, at han vil tilstå forbrydelsen.

Den formodede svindel blev begået i løbet af kort tid i en advokatvirksomhed i Svendborg. Fra september 2019 og frem til marts 2022 skal han have tilegnet sig det store beløb fra klientkontoen.

Det fremgår af den sigtelse, der er nævnt i en såkaldt retsmødebegæring, som onsdag er frigivet af Fyns Politi.

Ved anholdelsen og varetægtsfængslingen i foråret kom det frem, at sigtelsen lød på bedrageri og underslæb for cirka 19 millioner kroner. Men i løbet af efterforskningen er beløbet altså blevet langt større.

Anklagemyndigheden forventer, at advokaten vil tilstå. Derfor kan sagen få en hurtig afgørelse. Et retsmøde er planlagt til at vare to timer 13. december i Retten i Svendborg.

Her vil han få mulighed for at forklare sig om motivet. Hele 22 gange skal han have overført penge fra klientkontoen.

I retsmødet vil han blive præsenteret for et krav om konfiskation af et udbytte på 15,4 millioner kroner.

Retsmødet kommer også til at dreje sig om dokumentfalsk. Juristen skal have lavet en falsk domsbog fra Retten i Svendborg og en falsk skrivelse fra Procesbevillingsnævnet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.