Advokatselskab: Sag om milliardkrav var grundløs fra starten

Bech-Bruun triumferer i solskinnet ved Østre Landsret. Staten taber sag med krav om 1,2 milliarder kroner.

Den ledende partner i Bech-Bruun, Steen Rode, kommenterer torsdag formiddag dommen afsagt af Østre Landsret. <i>Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix</i>

Den ledende partner i Bech-Bruun, Steen Rode, kommenterer torsdag formiddag dommen afsagt af Østre Landsret. Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Tilfredshed og lettelse over at være blevet frifundet i en fuldstændig grundløs sag.

Det er budskabet fra advokatselskabet Bech-Bruuns ledende partner, Steen Rode, umiddelbart efter landsrettens dom torsdag formiddag.

Skatteforvaltningens krav om 1,2 milliarder kroner er blevet afvist af landsretten. De tre dommere ser ikke noget ansvarsgrundlag. At klienten - den tyske bank North Channel Bank - medvirkede til bedrageri med refusion af udbytteskat, er Bech-Bruun ikke ansvarlig for.

Advokaten er lutter smil, da han giver sine umiddelbare kommentarer til journalister foran landsrettens bygning.

- Vi har sagt fra starten meget tydeligt, at kravet var grundløst, og vi har sagt fra starten, at sagen aldrig burde have været rejst.

- Vi har fået medhold i det hele, og det er vi selvfølgelig utroligt tilfredse med, siger Steen Rode.

Han stikker til pressen og andre, der kraftigt har kritiseret Bech-Bruun for selskabets rolle i forbindelse med rådgivningen af den tyske bank.

- Vi er blevet taget ind i den her sag på et fuldstændig urigtigt grundlag, og det har landsretten givet os medhold i, siger Steen Rode.

Forinden har taberen, advokat Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten/Poul Schmidt, stillet sig op foran journalisterne. Han smiler ikke særligt meget.

Hans primære budskab torsdag formiddag er, at det er for tidligt at kommentere en dom på 214 sider, få øjeblikke efter at dommen er blevet afsagt.

- Sludder, siger han til en journalist, der vil vide, om en konkurrence mellem de to store advokatselskaber om de samme kunder er medvirkende årsag til, at erstatningskravet blev rejst.

I øvrigt yder Bech-Bruuns ledende partner i solskinnet ved landsretten lidt rådgivning til det offentlige i forbindelse med et muligt efterspil.

Steen Rode opfordrer til, at Skatteforvaltningen sikrer sig en såkaldt second opinion fra et advokatfirma, der ikke har været indblandet i sagen, når det skal afgøres, om dommen skal ankes eller ej. Altså at staten rådfører sig med andre end Kammeradvokaten/Poul Schmidt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden