Andet end fængselsstraf er på spil i sag om drab på gravid

Anklager afventer mentalundersøgelse i sagen om drabet på gravide Louise Borglit, før strafkrav står klart.

Den 4. november 2016 blev gravide Louise Borglit dræbt af knivstik i Elverparken i Herlev. Drabet fandt sted lidt efter klokken 19. En 29-årig mand er tiltalt for drab. (Arkivfoto). <i>Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix</i>

Den 4. november 2016 blev gravide Louise Borglit dræbt af knivstik i Elverparken i Herlev. Drabet fandt sted lidt efter klokken 19. En 29-årig mand er tiltalt for drab. (Arkivfoto). Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Krav om forvaring eller anbringelse kan komme i spil, når en 29-årig mand skal for retten i sagen om drabet på 32-årige Louise Borglit i Elverparken i Herlev.

Sagens anklageskrift er tirsdag blevet frigivet til pressen. Her tager anklagemyndigheden forbehold for at komme med en påstand om en "anden retsfølge end straf".

Anklager Bo Bjerregaard fortæller til Ritzau, at det kan være anbringelse på et hospital eller forvaring. Men det er endnu uvist, da den 29-årige fortsat er ved at blive mentalundersøgt.

Både en anbringelsesdom og en forvaringsdom er foranstaltninger på ubestemt tid.

Anbringelse er til personer, der er ikke er egnede til almindelig straf, fordi de eksempelvis er sindssyge. Forvaringsdømte er derimod egnede til at afsone i et fængsel, men regnes for at være farlige på fri fod.

Mentalundersøgelsen, som den 29-årige gennemgår på et sygehus, skal skabe klarhed over, om der kan blive tale om anbringelse, forvaring eller almindelig fængselsstraf.

Det er retten, der tidligere har afgjort, at han skal mentalundersøges.

Anklageskriftet indeholder ikke mange detaljer om drabet. Men det fremgår, at drabet skete 4. november 2016 omkring klokken 19.07, og at offeret - Louise Borglit - var gravid.

Det er tidligere kommet frem, at hun var højgravid, og både hun og barnet døde af de 11 knivstik, hun blev ramt af. Hun var ude for at lufte sin søsters hund, da hun blev overfaldet.

I årevis var ingen sigtet i sagen. Men i foråret i år kunne politiet noget opsigtsvækkende fortælle, at en mand var sigtet.

En utraditionel metode har været i brug under efterforskningen af sagen.

Da den tiltalte mand i begyndelsen af maj blev fremstillet i retten, kom det frem, at en politiagent med dæknavnet "Frank" lod sig indsætte i Enner Mark Fængsel med den nu tiltalte mand.

Agenten og den i dag 29-årige fik i fængslet et fællesskab. Den tiltalte vidste dog ikke, at han talte med en agent, eller at der var blevet installeret rumaflytning, så betjente kunne lytte med i de to mænds samtaler.

De to blev efterhånden fortrolige, og den 29-årige endte med at komme med flere detaljer om drabet.

Den 30. marts i år indrømmede han ifølge anklagemyndigheden drabet på Louise Borglit og fortalte, hvordan han kom af med det gerningsvåben, der aldrig er blevet fundet.

Mandens forsvarer protesterede under grundlovsforhøret mod brugen af en politiagent, men anklagemyndigheden har fastholdt, at reglerne er blevet fulgt "til punkt og prikke".

Den 29-årige nægter sig skyldig.

Tirsdag var det planlagt, at en dommer skulle tage stilling til, om hans varetægtsfængsling skulle forlænges igen. Men der afholdes ikke retsmøde. Manden er gået med til frivilligt at forlænge fængslingen med foreløbigt fire uger mere.

Retten har endnu ikke fastsat dage for, hvornår retssagen skal behandles.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk