Anklager: Hooligan tiltalt for voldtægter har psykopatiske træk

Anklagemyndigheden kræver en 29-årig Brøndby-hooligan idømt forvaring. Han er anklaget for flere voldtægter.

Retten i Glostrup har afsat 14 dage til sagen mod en 29-årig Brøndby-hooligan, der er anklaget for adskillige overgreb. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Retten i Glostrup har afsat 14 dage til sagen mod en 29-årig Brøndby-hooligan, der er anklaget for adskillige overgreb. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det er grusomme anklager, som specialanklager Morten Frederiksen tirsdag morgen har læst op i Retten i Glostrup.

Voldtægter, grov vold, trusler og forskellige seksuelle overgreb er blandt sagens 47 anklagepunkter mod en 29-årig Brøndby-hooligan. Flere af ofrene er ligeledes fra hooliganmiljøet.

Undervejs i oplæsningen af anklageskriftet forlader flere af tilhørerne lokalet. En kvinde er i tårer. Anklageren stopper halvvejs for at tage et glas vand. Senere forlader tre mænd lokalet og råber på vej ud, at den tiltalte er en "lille møgluder".

Morten Frederiksen redegør i retten for sagen og fortæller, at anklagemyndigheden kræver forvaring - en tidsubestemt straf til farlige kriminelle. Han begrunder det med en mentalundersøgelse.

- Personlighedsmæssigt er han præget af psykopatiske træk, siger specialanklageren.

Den tiltalte har en overfladisk charme, udtrykker ikke medfølelse for ofrene, og det er let for ham at lyve, fortæller anklageren. Han følger ikke samfundets almindelige normer og regler, og så har han nedsat dømmekraft og ringe impulskontrol.

Sagen begyndte, da politiet 5. februar 2021 rykkede ud til en anmeldelse om skud i Brøndby. Her stødte de på den nu tiltalte mand, og politiet fandt ud af, at han nok var den, som der blev skudt efter.

Mens den 29-årige sad anholdt hos politiet, dukkede to unge drenge med deres mødre op hos politiet, og det førte til en sigtelse for overgreb. Dagen efter blev den 29-årige varetægtsfængslet, hvilket han stadig er.

Siden kom flere anklager til, og i anklageskriftet er der samlet 15 ofre - en kvinde samt 14 unge mænd og drenge. Tre af drengene var under 15 år, da overgrebene angiveligt begyndte.

Tiltalepunkterne strejker sig over en årrække fra 2013 til 2021. I nogle tilfælde er der ifølge anklagemyndigheden sket ugentlige overgreb.

Den tiltalte nægter sig skyldig og vil forklare sig i retsmødet senere tirsdag. I et vist omfang har han fortalt, at han har haft sex med nogle af drengene i sagen, men han mener, at det var frivilligt.

Den tiltalte har tidligere været beskyttet af et navneforbud, men det er tirsdag blevet ophævet.

Retten har afsat 14 dage til sagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.