Stedfar narrede 15-årig til at iklæde sig korset og maske

15-årig pige troede hun talte med en yngre fyr på nettet. I virkeligheden var det hendes 60-årige stedfar.

Retten på Frederiksberg har fredag afgjort en sag, hvor en 62-årig mand var tiltalt for at tilsnige sig samleje med sin dengang 15-årige steddatter. (Arkivfoto) <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Retten på Frederiksberg har fredag afgjort en sag, hvor en 62-årig mand var tiltalt for at tilsnige sig samleje med sin dengang 15-årige steddatter. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En 62-årig mand er fredag ved Retten på Frederiksberg blevet idømt halvandet års ubetinget fængsel for at have narret sin dengang 15-årige steddatter til sex.

Manden opnåede via internettet kontakt med steddatteren, og her udgav han sig for at være en anden. De to aftalte at mødes for at have sex, og at steddatteren skulle have bind for øjnene.

Han er på den baggrund dømt efter straffelovens paragraf om at tilsnige sig samleje

Det mente anklager Anne Meulengracht skulle koste et sted imellem to og to et halvt års ubetinget fængsel, fordi der er tale om en grov sag.

- Hun har aldrig samtykket til, at det skulle være hendes stedfar, lød det fra anklageren.

Manden og pigen havde udvekslet en lang række seksuelle sms'er, hvor den dengang 60-årige mand udgav sig for at være en anden.

Korrespondancen varede over flere måneder og kulminerede i, at pigen skulle sidde klar i et korset og en maske, der dækkede hele hendes ansigt bortset fra hendes mund, da de to skulle mødes.

Derfor opdagede hun først bagefter, at det var hendes stedfar.

Den 62-årige har erkendt, at det var ham, som sendte beskederne. Han erkendte også det seksuelle forhold, men afviste anklagerne om samleje.

Ifølge anklageskriftet skulle stedfaren nemlig både have haft samleje med steddatteren og det, som kaldes andet seksuelt forhold end samleje.

Retten fandt det da heller ikke bevist, at de to havde haft egentligt samleje. Men straffeloven indeholder en bestemmelse, som sidestiller andet seksuelt forhold end samleje med samleje, og derfor kan manden dømmes efter tilsnigelsesparagraffen.

Stedfaren har også benægtet, at beskederne skulle have krænket pigens blufærdighed.

Mandens forsvarsadvokat, Martin Leth Hansen, lagde i den forbindelse vægt på, at pigen selv har samtykket til at sende beskederne og til mødet imellem de to, selv om hun ikke vidste, hvem hun skrev med.

Derfor mente forsvareren ikke, at beskederne kan ses som en blufærdighedskrænkelse. Men retten valgte at dømme den 62-årige for at krænke pigens blufærdighed.

Manden er også dømt for at have sat et kamera op på pigens værelse og filme hende, inden at han begyndte at skrive til hende. Det har han også erkendt.

Martin Leth Hansen mente, at den 62-årige mand skulle idømmes en betinget fængselsstraf med et vilkår om at få sexologisk behandling for de dele, som manden har erkendt.

- Den afgørende pointe er, at tiltalte straks efter den her sag erkender, at han har en behandlingskrævende problematik, og at han selv søger sexologisk behandling, lød det fra advokaten.

Men retten gav anklageren ret i, at sagen var for grov til, at man kunne tage den bestemmelse i brug.

Den 62-årige mand har endnu ikke taget stilling til, om han vil anke sagen til landsretten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden