Anklager vil have tre mænd udvist for Rolex-røverier

Tre mænd var onsdag i Københavns Byret, da de er tiltalt for flere tyverier og røverier på åben gade.

8. december falder der dom i sagen om tre marokkanske mænd, der er titalt for røverier af blandt andet dyre Rolex-ure. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

8. december falder der dom i sagen om tre marokkanske mænd, der er titalt for røverier af blandt andet dyre Rolex-ure. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tre marokkanske mænd skal idømmes fængsel og udvises af Danmark.

Det mener anklager Sanne Watson, der onsdag i Københavns Byret lagde vægt på, at der fra anklagemyndighedens side ikke er tvivl om, at to af mændene udelukkende er rejst til Danmark med henblik på at begå kriminalitet.

Sagen drejer sig om tre mænd i alderen 29, 30 og 31 år, der i sommeren 2022 angiveligt har snydt, stjålet og røvet sig til flere dyre værdigenstande på åben gade i indre København.

Flere af genstandene er dyre Rolex-ure, der ifølge anklageren har en værdi på op mod 184.000 kroner.

Ved nogle tilfældene har mændene angiveligt taget hårde midler i brug for at få fat i værdigenstandene.

Den 21. juli omkring klokken 04.30 om natten ved Vester Voldgade i København frarøvede en af de tiltalte ifølge anklageren to personer for et Rolex-ur til en værdi af 86.600 kroner.

Det gjorde han ved at skubbe til den ene og rive uret af armen på den anden.

De to ofre forsøgte efterfølgende at få uret tilbage, hvorefter den tiltalte ifølge anklageren sprøjtede dem begge i ansigtet med en peberspray og stak af med uret.

Ved et andet tilfælde blev en mand ved Ny Adelgade i København angiveligt trukket ned på jorden og fik revet sit Rolex-ur til en værdi af 140.000 kroner af håndleddet.

Alle tre tiltalte nægter sig skyldige.

Under retsmødet blev der vist videomateriale, der skulle dokumentere omstændighederne ved de enkelte tilfælde af formodet tyveri og røveri.

Her erkendte en af mændene ved flere forhold, at han kunne genkende sig selv på videoovervågningen, men altså ikke at han havde begået røverier eller tyverier.

De to andre mænd erkendte på intet tidspunkt, at de kunne genkende sig selv på overvågningen.

Anklagemyndigheden mener dog at kunne bevise, at de tiltalte er på videoovervågninger. Det gør den med henvisning til tidligere vidneforklaringer og politiets sammenligningsrapporter.

På baggrund af beviserne mener anklageren, at to af de tiltalte skal udvises for bestandigt, mens den tredje skal udvises i mindst 12 år.

Desuden mener anklageren, at en af mændene skal i fængsel i mindst to år, en i mindst et år og ti måneder og den sidste i mindst et år og tre måneder.

De tre mænd har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt den 27. juli.

Retssagen fortsætter den 8. december, hvor der også ventes at falde dom. Til trods for protester fra to af forsvarerne besluttede dommeren at forlænge fængslingen af mændene frem til næste retsmøde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.