ASMLA-medlem anker for at slippe fri af terror-prædikat

Alle tre eksiliranere har valgt at anke dommen, efter at Retten i Roskilde har dømt dem for terrorstøtte.

Forsvarsadvokat Karoline Normann fortæller, at 40-årige Jacob Mohammed satser sit danske statsborgerskab for at slippe af med prædikatet som terrorist. (Arkivfoto). <i>Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix</i>

Forsvarsadvokat Karoline Normann fortæller, at 40-årige Jacob Mohammed satser sit danske statsborgerskab for at slippe af med prædikatet som terrorist. (Arkivfoto). Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

ASMLA-medlemmet Jacob Mohammed satser sit danske statsborgerskab for at slippe af med prædikatet som terrorist.

Det oplyser hans forsvarsadvokat Karoline Normann.

- Han har besluttet sig for at anke til frifindelse, fordi han ikke kan identificere sig med den dom, han har fået. Og det prædikat, der er forbundet med at være dømt som terrorist, siger hun.

Den 2. marts idømte Retten i Roskilde tre eksiliranere en fængselsstraf på henholdsvis seks, syv og otte år for at have fremmet terror og have spioneret for en saudiarabisk efterretningstjeneste på dansk jord.

To af dem, Habib Yabor Kabi og Tamim Farouk Beck, blev også idømt udvisning for bestandigt. De ankede begge dommen med det samme.

I modsætning til de to andre udbed Jacob Mohammed sig betænkningstid. Han er den eneste af de tre, som også har dansk statsborgerskab.

Nu er betænkningstiden ovre, og også han har valgt at anke dommen.

Karoline Normann fortæller, at anklagemyndigheden efterfølgende har kontraanket med påstand om domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet.

Det vil sige, at de også vil have de tre mænd dømt for de dele af anklageskriftet, som Retten i Roskilde frifandt dem for.

- Så der er selvfølgelig en risiko for, at han bliver dømt for mere end det, han er dømt for i byretten. Og der er også en risiko for, at han får en strengere straf, siger Karoline Normann.

- Og så er der en risiko for, at han får frataget sit danske statsborgerskab, siger hun.

Ifølge Karoline Normann har Jacob Mohammed gjort op med sig selv, at det er en risiko, han er villig til at løbe.

- Jeg tænker, at han har lavet en afvejning af fordele og ulemper, og det er altså faldet sådan ud, at han vil have det prøvet, siger Karoline Normann.

De tre mænd er medlemmer af ASMLA, der repræsenterer et arabisk mindretal i Iran. Det stammer fra regionen Khusistan omkring byen Ahvaz.

ASMLA kæmper for selvstændighed for Ahvaz-regionen og anses af regimet i Iran som terrorister.

De har argumenteret for, at de fører en legitim frihedskamp mod det iranske styre.

Indtil sagen kan afvikles i landsretten, vil alle tre mænd fortsat sidde varetægtsfængslet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden