Betjent er frifundet for at posere med død mand

Østre Landsret har ændret en dom fra Københavns Byret i sag om billeder af betjent med afdød mand.

En betjent i Københavns Politi har i mere end to år været forflyttet og suspenderet fra tjeneste på grund af en episode med en afdød mand. Mandag er han blevet frifundet for at overtrådt straffelovens bestemmelse om embedsmisbrug. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En betjent i Københavns Politi har i mere end to år været forflyttet og suspenderet fra tjeneste på grund af en episode med en afdød mand. Mandag er han blevet frifundet for at overtrådt straffelovens bestemmelse om embedsmisbrug. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En politibetjent fra Københavns Politi er blevet frifundet for at have overtrådt straffeloven, da han lod sig filme ved siden af en død mand.

Østre Landsret finder ikke beviser for, at han misbrugte sin stilling som polititjenestemand, oplyser hans forsvarer, advokat Martin Cumberland.

Dermed ændres en dom fra byretten fra december sidste år. Her fik han en betinget fængselsstraf på 20 dage.

Betjenten og en kollega var ude på en opgave på en adresse, hvor der lå en afdød mand. Kollegaen optog en film på Snapchat. Her kunne man se den nu frifundne posere grinende ved siden af liget.

I landsretten har samtlige seks medvirkende i domsmandsretten stemt for frifindelse, oplyser advokat Martin Cumberland.

- Retsformanden sagde, at det var upassende og udtryk for dårlig stil, men det var ikke en overtrædelse af straffeloven, oplyser advokaten.

Den betjent, der optog filmen, blev i den oprindelige sag i Københavns Byret også dømt for andre forhold. Han besluttede ikke at anke sin dom på ubetinget fængsel i tre måneder.

Den nu frifundne blev i april 2020 forflyttet på grund af sagen, og efter et anklageskrift i 2021 blev han suspenderet fra tjeneste.

- Han har været kørt ud på et sidespor i lang tid, konstaterer advokaten.

Når en polititjenestemand suspenderes, får vedkommende to tredjedele af den normale løn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.