Betjent tiltales for at tilbyde voldsoffer sex

- Jeg kan jo også godt få følelser for dig, skal en politiassistent have sagt til en kvinde, der søgte hjælp.

En 60-årig mand anklages for at kalde et kvindeligt voldsoffer for "skat" og sige, at hun havde en "velformet røv". Tirsdag kommer sagen for retten. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

En 60-årig mand anklages for at kalde et kvindeligt voldsoffer for "skat" og sige, at hun havde en "velformet røv". Tirsdag kommer sagen for retten. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Da en kvinde i december bad om hjælp, blev hun mødt af en politiassistent, som tilbød hende sex.

Sådan lyder anklagen mod den 60-årige betjent, der tirsdag skal for Retten i Sønderborg, hvor han er tiltalt for misbrug af stilling og blufærdighedskrænkelse.

Politiassistenten dukkede den 9. december cirka klokken 9 op på kvindens bopæl, da hun havde bedt om hjælp, fordi hendes ekskæreste havde slået og spyttet på hende.

Det fremgår af anklageskriftet, som Statsadvokaten i Viborg har udarbejdet. Ifølge anklagen førte politibetjenten kvinden ud i hendes gang, tog hendes hænder og førte dem rundt om livet på ham.

Han gav hende herefter et knus og sagde ifølge anklagemyndigheden noget i retning af:

- Men jeg kan jo også godt få følelser for dig.

Desuden er betjenten anklaget for at kalde kvinden "skat", at have tilbudt hende sex og at have fortalt hende om sine egne parforholdsproblemer.

- Derfor mangler jeg noget, når jeg sidder her og kan blive tiltrukket af dig, skal han have udtalt.

Kvinden fik angiveligt også en bemærkning om, at hun havde en "velformet røv", og at hun var "trimmet".

- Man kan jo ikke andet end at blive tiltrukket af dig, du er sød og velformuleret, sagde manden ifølge anklageskriftet.

Han skal ligeledes have spurgt kvinden, om han var tiltrækkende for hende.

En dommer og to domsmænd skal afgøre sagen, hvor betjenten er tiltalt efter to paragraffer.

Dels anklages han for at have misbrugt sin stilling, hvilket kan straffes med en bøde eller op til fire måneders fængsel. Og dels er han tiltalt for blufærdighedskrænkelse, der kan straffes med bøde eller op til to års fængsel.

Mandens forsvarer, Henrik Garlik Jensen, oplyser, at betjenten nægter sig skyldig. Ifølge advokaten er den tiltalte fortsat ansat ved politiet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.