Brand på laksefabrik er næppe påsat men forbliver uopklaret

Politiet har ikke kunnet fastslå årsagen til storbrand i Hvide Sande, men intet tyder på en forbrydelse.

Politiet har efter et halvt år nu afsluttet brandundersøgelsen efter en brand på laksefabrikken Atlantic Sapphire i Hvide Sande i september.

Det er ikke lykkedes at fastslå brandens årsag, men intet tyder på, at den skulle være påsat, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Brandundersøgelserne er nu afsluttet, men det har desværre ikke været muligt at komme med nogen endelig konklusion på, hvordan branden er opstået, siger politikommissær Knud Lauridsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det var om aftenen den 15. september i fjor, at der udbrød brand i laksefabrikken. Branden udviklede en kraftig røg, som først lagde sig lavt over et sommerhusområde, hvorefter den blæste indover byen. 40 personer blev evakueret.

Branden var omfattende, og der var indsat omkring 70 brandfolk i slukningen.

I nærheden blev badegæster og surfere gennet op ad vandet, da der i forbindelse med branden skete et udslip af jernklorid i fjorden.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der hverken i forbindelse med de tekniske undersøgelser eller de afhøringer, som er foretaget i sagen, er noget, der indikerer, at der skulle ligge en forbrydelse bag branden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.