Brøndby-fan tvang trøje af FCK-fan - efterforskes som røveri

Justitsminister varsler skærpet straf efter video af ung mand i FCK-trøje, der får tvunget sin trøje af.

Politiet betragter det som røveri, at en Brøndby-fan efter søndagens fodboldkamp i Parken tvang en FCK-fan til at tage sin trøje af i S-toget og aflevere den.

Det oplyser Københavns Politi, der tirsdag efterlyser vidner og ofre i sagen.

Sagen er i stort omfang blevet kommenteret på sociale medier, og flere nyhedsmedier har beskrevet episoden, som er fanget på video.

- Ud fra optagelsen vurderer vi, at der er tale om et røveri. Der kan desuden være flere forurettede, men vi har hverken identificeret den unge mand på optagelsen eller eventuelle andre.

- Derfor vil vi meget gerne i kontakt med både forurettede og med vidner, der har overværet episoden, siger politikommissær Poul Hansen i en pressemeddelelse.

Også blandt Brøndby-fans har der været afstandtagen fra den mand, der tvang trøjen af den unge mand.

Den mangeårige Brøndby-supporter Rasmus Augestesen besluttede efter videoen at oprette en indsamling til køb af FCK-trøjer og fik hurtigt indsamlet lidt over 5000 kroner.

- Jeg skammer mig over at være Brøndby-fan. For det er især, sådan vi bliver fremstillet, og det er desværre nogle få, der repræsenterer klubben på den måde. Det er jeg kort sagt pissetræt af, sagde Rasmus Augustesen mandag aften til TV 2 SPORT.

Tilsyneladende bør det være muligt for politiet at få fat i de FCK-fans, der fik taget trøjer. For Augustesen har desuden fortalt, at FCK-profilen Kevin Diks har rakt ud til ham.

- Han ville rigtig gerne hjælpe. Han har fået informationen på de tre drenge, vi har fundet frem til, der er blevet overfaldet. Det er superfedt. Kæmpe respekt for det, siger Rasmus Augustesen.

Opgøret søndag, som FCK vandt 4-1, medførte adskillige voldsomme episoder. For eksempel måtte Københavns Hovedbanegård kortvarigt evakueres på grund af kanonslag affyret af Brøndby-tilhængere. Folk måtte løbe ud af stationen, oplyste politiet mandag.

Desuden blev det nærmest til et stormløb mod politifolk, da fans ville ind i Parken uden om billetkontrollen. Betjentene valgte at trække stavene. Desuden blev der kastet genstande mod de såkaldte dialogbetjente, som ikke er beskyttet af særligt udstyr.

Politiinspektør Peter Dahl har tegnet dette billede af urolighederne:

- Maskerede optog gennem byen, kast med sten efter politiet, kast med kraftige kanonslag efter politiet.

I øvrigt er justitsminister Mattias Tesfaye (S) ifølge B.T. blandt de mange, der er forargede over episoden i S-toget.

- Jeg går selv på stadion med mine børn. At tage frem og tilbage fra fodboldkampe skal være en tryg oplevelse, siger han

Han varsler ifølge B.T. et lovforslag om skærpet straf, såfremt en strafbar handling har ydmygende karakter.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.