Brøndby-hooligan nægter voldtægter: Det var gensidigt

Der er ekstra politi ved retssag i Glostrup mod 29-årig voldtægtstiltalt hooligan. Flere hooligans er mødt op.

Et slæng af folk fra hooliganmiljøet omkring Brøndby IF er tirsdag mødt op i Retten i Glostrup. Her overværer de en sag mod en 29-årig mand, der har været del af deres hooligangruppe, og er tiltalt for en lang række overgreb og voldtægter. Den 29-årige nægter sig skyldig. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Et slæng af folk fra hooliganmiljøet omkring Brøndby IF er tirsdag mødt op i Retten i Glostrup. Her overværer de en sag mod en 29-årig mand, der har været del af deres hooligangruppe, og er tiltalt for en lang række overgreb og voldtægter. Den 29-årige nægter sig skyldig. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Ugentlige voldtægter, overgreb, vold og trusler mod adskillige unge mænd og drenge i hooliganmiljøet.

Det er anklagerne mod en tiltalt 29-årig mand fra hooliganmiljøet omkring Brøndby IF. Men ifølge den tiltalte er intet af det sandt.

Han fortæller, at han har haft et seksuelt forhold til flere de unge mænd, som ifølge anklagemyndigheden er ofre i sagen. Men det var frivilligt, lyder det.

- Det har været et gensidigt seksuelt forhold, siger den 29-årige om et af ofrene, som er cirka ti år yngre end ham.

Drengen skal han ugentligt have begået overgreb på i flere år. Han skal på et tidspunkt også have slået ham med et aluminiumskosteskaft, der knækkede, og givet ham to trykspark i hovedet, mens han lå ned.

- Det lyder voldsomt. Det har jeg ikke gjort, nej. Det kan jeg på det kraftigste afvise, siger han og tilføjer:

- Fodbolddrenge bruger jo ikke redskaber. Det er sådan, vores selvforståelse er.

Der er ifølge anklageren 15 ofre - 14 af dem er unge mænd eller drenge, og den sidste er en kvinde. Tre af drengene var 14 år, da overgrebene begyndte. Flere af ofrene er også fra hooliganmiljøet i Brøndby.

Manden erkender at have haft et forhold til kvinden og siger, at han havde et seksuelt forhold til fem af drengene, som ifølge ham var frivilligt.

Der er en intens stemning under retssagen, som begyndte tirsdag. Flere fra hooliganmiljøet er mødt op i retten. En har en tatovering på halsen og er iført Brøndby-trøje.

Nogle er der kun for en kort bemærkning, da de kort inde i retsmødet forlader lokalet, og en råbte "pædo-svin".

- Nu har der været nogle happenings i går og i dag, og det vil ikke blive tolereret, siger dommeren, der henviser til, at der også blev råbt i retssalen tirsdag.

Sikkerheden er forhøjet under retssagen. I selve retslokalet sidder seks betjente, og betjente tjekker alles id og udfører ekstra sikkerhedstjek, når tilhørere skal ind og ud af retslokalet.

Den tiltalte har været del af hooligangruppen Brøndbys Hårde Drenge og har forklaret, hvordan hooliganmiljøet trækker tråde til bandemiljøet. Han mistænker, at rockere har været medvirkende til, at der er kommet en sag.

Anklageskriftet mod den 29-årige mand rummer 47 punkter, som strækker sig fra 2013 til 2021. Da der ifølge anklageren i flere tilfælde er tale om ugentlige overgreb, løber det samlet op i 1300 overgreb.

Anklageren går efter at få den tiltalte idømt forvaring, der er en tidsubestemt straf til farlige kriminelle. Ifølge en mentalerklæring har han "psykopatiske træk".

Retten har afsat 14 dage til sagen, som blandt andet skal bruges på adskillige vidneforklaringer - heriblandt ofrenes. Afhøringen af den tiltalte blev ikke færdig onsdag og fortsætter fredag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.