Bruger af værested dræbt med 12 stik fra tveægget kniv

En 35-årig mand er tiltalt for drab begået på værested i Rønne. Sagen ventes afgjort i den kommende uge.

Det var en tveægget kniv fra våbenproducenten Smith & Wesson, som i september i fjor blev brugt til et brutalt overfald på 46-årige Heino Mortensen på et værested på Fabriksvej i Rønne.

En 35-årig mand er tiltalt i sagen, som går i gang ved Retten på Bornholm i den kommende uge. Sagen begynder mandag og ventes afsluttet onsdag.

Anklagemyndigheden rejste tiltale i sagen 1. juli, og af anklageskriftet fremgår det, at Heino Mortensen blev stukket 12 gange med kniven. Flere af stikkene ramte ham i hals og torso, lyder det i anklageskriftet.

Knivstikkeriet skete på Fabriksvej i Rønne på et værested for folk med misbrugsproblemer. Efterfølgende efterlyste politiet en mand, som blev set cyklende derfra.

På det tidspunkt var Heino Mortensen svært såret, men han var ikke død. Han udåndede den 25. september - fem dage efter knivstikkeriet.

Et par dage efter episoden på Fabriksvej anholdt politiet den 35-årige mand, som blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Sigtelsen lød på drabsforsøg, hvilket den 35-årige nægtede sig skyldig i.

Han erkendte, at han havde stukket Heino Mortensen, men han afviste, at det skulle være sket med forsæt til drab. Han forklarede desuden, at han mente at have handlet i nødværge.

Siden har den 35-årige siddet varetægtsfængslet, og efter at Heino Mortensen afgik ved døden, blev sigtelsen ændret fra drabsforsøg til manddrab.

Ud over den alvorlige anklage om drab er den 46-årige anklaget for ulovligt at have været i besiddelse af drabsvåbnet. Der er tale om en kniv, som er designet til at hænge om halsen, hvorfra den kan trækkes med én hånd.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.