Buskontrol ved Dana Cup: Ingen graverende fejl

Nordjyllands Politi er tilfredse med bussernes sikkerhed under dette års Dana Cup

 <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo

HJØRRING:Ingen graverende fejl.

Sådan lyder konklusionen fra Nordjyllands Politi, der onsdag kontrollerede busserne, der transporterer børn og unge til Dana Cup i Hjørring.

I 2017 dumpede halvdelen af busserne, fordi de var farlige at køre i. Men siden har der været langt mellem fejlene, og i år har der også været styr på sikkerheden.

- Vi så ingen bremsefejl til kontrollen og det er måske det allervigtigste, set med mine øjne. Konklusionen må være den, at kontrollen afspejler en positiv udvikling, idet der ikke – som det har været tilfældet tidligere år – blev fundet større, graverende fejl på bremser og styrtøj, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen fra Nordjyllands Politis særlige enhed, Tungvognscenter Nord (TCN).

Der var dog nogle mindre fejl ved nogle af de 23 busser, som politiet kontrollerede. 12 busser blev indkaldt til syn. Tre busser havde film på forruderne, tre havde fejl på selerne i bussen, tre busser havde en revnet forrude, tre med billetteringssystem der gik der gik op i synsfeltet, fire med lygtefejl, og så var der en norsk bus med en køre-hviletidssag.

- Det er vigtigt, at der ved sådanne arrangementer føres kontroller, så alle deltagerne kan befordres sikkert og forsvarligt mellem de forskellige lokationer, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.