Dansk dommer fængsler drabsmistænkt nordmand

Polen ønsker nordmand, der er mistænkt for drab på kæreste, udleveret. Nordmanden er fængslet i Danmark.

En norsk mand blev onsdag formiddag stillet for en dommer i Københavns Byret. Her blev det besluttet, at han skal sidde varetægtsfængslet i foreløbigt 27 dage. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En norsk mand blev onsdag formiddag stillet for en dommer i Københavns Byret. Her blev det besluttet, at han skal sidde varetægtsfængslet i foreløbigt 27 dage. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En drabsmistænkt nordmand skal foreløbigt være varetægtsfængslet i 27 dage i Danmark.

Det har en dommer i Københavns Byret afgjort i et kort, lukket retsmøde onsdag formiddag.

Ved retsmødet var journalister og fotografer fra flere norske medier mødt op.

Den drabsmistænkte blev ført ind til Dommervagten iført blå joggingbukser og en blå trøje med hul ved venstre albue. Under retsmødet havde manden en tolk, der oversatte til norsk, ved sin side.

Anklageren begærede, at dørene ved retsmødet skulle lukkes og forsvarsadvokaten ønskede, at der blev nedlagt navneforbud af hensyn til den anholdtes datter.

Det protesterede en norsk journalist imod, men dommeren slog fast, at der blev navneforbud og lukkede døre.

Nordmanden blev i første omgang fremstillet i Retten på Frederiksberg søndag, og anholdelsen blev opretholdt i tre døgn, og nu er han så blevet varetægtsfængslet.

Dommeren henviser i begrundelsen for fængslingen til risikoen for, at manden vil unddrage sig forfølgningen i sagen - altså at der er risiko for, at han vil flygte.

Norsk TV 2 har tidligere berettet, at nordmanden er sigtet for at have dræbt sin polske kæreste og for at have bortført deres fælles datter i Polen.

Nordmanden er anholdt i Danmark på grund af en international efterlysning, og Polen ønsker at få ham udleveret. Det er endnu ikke afgjort, om han kan udleveres.

Går Danmark med til en udlevering, risikerer nordmanden en straf på op til 25 års fængsel i Polen, har den norske avis VG berettet.

Det var ved 17-tiden lørdag, at mandens polske kæreste blev fundet dræbt i byen Oswiecim, der på tysk er kendt som Auschwitz.

Det var kvindens far, som fandt hende dræbt. Samtidig kunne han ikke få kontakt til sit barnebarn.

Efterfølgende gik polsk politi ud med et varsel om, at et barn var blevet bortført. Varslet nåede også flere nabolande.

Barnet blev senere lørdag fundet i god behold i Danmark, oplyste polsk politi på Twitter ifølge VG.

Hun blev fundet, da dansk politi stoppede og undersøgte et køretøj, som var den norske mands, skriver nyhedsbureauet NTB. Manden blev anholdt samtidig.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.