Demonstranter anholdt efter møde med københavnsk borgmester

Otte demonstranter nægtede fredag eftermiddag at forlade Københavns Rådhus og blev derfor anholdt af politiet.

Københavns Rådhus <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Københavns Rådhus Philip Davali/Ritzau Scanpix

En gruppe demonstranter blev fredag eftermiddag inviteret indenfor på Københavns Rådhus for at deltage i et timelangt møde med miljø- og teknikborgmester Line Barfod (EL).

Siden nægtede otte af dem at forlade rådhuset, og derfor var politiet nødt til at skride ind ved at anholde dem. Det bekræfter Københavns Politi over for Ritzau.

Ifølge TV 2 Lorry var de anholdte en del af en gruppe demonstranter, der demonstrerede foran rådhuset for at bevare Amager Fælled - et stort, delvist fredet naturområde i København.

I den forbindelse blev de alle inviteret ind til mødet med borgmesteren, men nægtede altså efterfølgende at forlade rådhuset. Det fik politiet til at reagere.

- Langt de fleste vælger at forlade stedet, men otte bliver tilbage, og de bliver derfor sigtet og anholdt, siger vagtchef Martin Kajberg hos Københavns Politi til TV 2 Lorry.

De er dog alle blevet løsladt igen omkring klokken 16, men er sigtet for husfredskrænkelse.

I en længere årrække har der været protester fra borgere mod, at en del af naturområdet skal benyttes til byggeri.

I 2018 blev et område på Amager Fælled - kaldet Lærkesletten - udpeget som nyt byggeområde. Området var tidligere fredet. Men det blev ophævet i 2019, så byggeplanerne kunne blive realiseret, skriver TV 2 Lorry.

Borgere har siden kæmpet hårdt for at overbevise beslutningstagerne om, at et byggeri kunne true en vandsalamanderart.

I februar sidste år blev byggeriet endeligt stemt igennem. Men det blev få måneder senere standset igen af Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet.

I december blev klager fra blandt andet Danmarks Naturfredningsforening dog afvist. Det baner atter vejen for det omstridte byggeri.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.