Efter stort brag og røgsky: Mand anholdt for bombetrussel

En mand truede i Svendborg med at sprænge sig i luften, og vidner hørte brag. Han er torsdag blevet anholdt.

Politiet rykkede torsdag ud i Svendborg til en bombetrussel, hvor bomberyddere satte fjernstyrede bomberydningsrobotter - populært kendt som rullemarie - ind. <i>Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix</i>

Politiet rykkede torsdag ud i Svendborg til en bombetrussel, hvor bomberyddere satte fjernstyrede bomberydningsrobotter - populært kendt som rullemarie - ind. Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Efter et stort politiopbud i Svendborg, en hemmelig aktion i forbindelse med en bombetrussel samt et brag og en røgsky er en mand blevet anholdt.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse tidligt torsdag aften.

Manden havde ifølge politiet truet med at sprænge sig selv og sin bil i luften, og det fik politiet til at rykke talstærkt ud - også med en tungt bevæbnet aktionsstyrke og bomberydningskøretøjer, ligesom redningskøretøjer var på stedet.

Der er tale om en 46-årig mand, som blev anholdt klokken 16.41. Det fremgår ikke, hvad manden er sigtet for.

- I forbindelse med anholdelsen brød den anholdte mands bil i brand. Han pådrog sig i den forbindelse lettere skader. Slukningsarbejdet er i gang, skriver politiet omkring klokken 17.30.

Et større område omkring parkeringspladsen ved SG Hallen i Svendborg har været afspærret torsdag, hvor hallen også har været delvist evakueret for at give arbejdsro for politifolk på stedet.

Der var ikke nogen fare for de tilbageværende personer i hallen, skriver politiet.

Der er ingen indikationer på, at der var andre involveret i hændelsen end den 46-årige anholdte mand, oplyser politiet.

Det vil senere blive vurderet, om manden skal fremstilles i et grundlovsforhør med en begæring om varetægtsfængsling. Det skal ske inden for 24 timer efter anholdelsen.

Vidner nær SG Hallen har fortalt, at de hørte flere brag og så en røgsky. Det skriver Fyens Stiftstidende kort efter klokken 17.

På videoer og billeder fra stedet kan man kortvarigt se rødt lys oplyse den sorte røgsky, der stiger op fra stedet. Hvad der nærmere er sket, nævner politiet intet om i pressemeddelelsen.

Togdriften mellem Svendborg og Stenstrup har af sikkerhedsmæssige årsager været aflyst en stor del af torsdag. Ud på eftermiddag blev togdriften genoptaget, dog uden stop i Svendborg Vest.

Tidligt torsdag aften oplyser politiet, at togene kører normalt igen.

- Fyns Politi beklager de gener, det har betydet for de togrejsende, skriver politiet

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk