En femte person er anholdt i drabssag fra Silkeborg

En sidder allerede varetægtsfængslet i drabssagen, mens tre for nylig blev sat på fri fod efter fængsling.

En femte person er blevet anholdt i forbindelse med et drab begået i Silkeborg i januar.

Han vil blive fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Viborg fredag formiddag, hvor en anklager vil begære ham varetægtsfængslet for drab.

Det oplyser Retten i Viborg. Retsmødet finder sted fredag klokken 09.30.

Der er ifølge anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi tale om en 33-årig mand. Hvad der har gjort, at politiet har rettet søgelyset mod ham, og hvilken rolle han menes at have spillet i drabet, vil anklagemyndigheden ikke ud med torsdag eftermiddag.

Det skyldes blandt andet, at anklageren har planer om at bede dommeren lukke dørene for offentligheden og presse under retsmødet.

I øjeblikket sidder en person varetægtsfængslet i sagen, mens tre andre for nylig blev sat på fri fod efter at have siddet fængslet i måneder for drabet.

Det er en 54-årig mand, som i midten af januar blev fundet død i en lejlighed på Langelinie i Silkeborg, efter at en person var blevet bekymret over, at han ikke var dukket op til en aftale.

I lejligheden fandt politiet manden dræbt. Han forblødte efter at have fået flere knivstik og halsen skåret over.

Politiet har før meldt ud, at det mener, at der er tale om et opgør i misbrugsmiljøet, og i første omgang anholdt det en dengang 62-årig mand og 55-årig kvinde.

Senere blev også en 38-årig mand anholdt og fængslet i sagen, og det er de tre, der er blevet løsladt igen, berettede TV Midtvest i begyndelsen af august.

De blev sat på fri fod igen, fordi politiet vurderede, at der ikke længere var grundlag for at holde dem varetægtsfængslet. De er dog stadig sigtet i sagen. Alle tre har i retsmøder nægtet sig skyldige.

Den person, der sidder varetægtsfængslet, er en 40-årig mand, som blev anholdt og fængslet i begyndelsen af juli. Han har nægtet sig skyldig i anklagerne, men er siden frivilligt gået med til en forlængelse af varetægtsfængslingen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.