Far forsøgte at snyde sig til ekstra corona- midler i sønnens firma

En 68-årig mand er dømt for at snyde med lønkompensation under første coronanedlukning

 <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo

AALBORG:En 68-årig mand forsøgte at hive lidt ekstra penge ind til sin søns firma, da han under den første coronanedlukning i marts 2020 pyntede på ansøgningen om ekstra covid-19 kompensation.

Det blev han onsdag idømt 50 dages betinget fængsel for med vilkår om samfundstjeneste, oplyser anklager Mette Vestergaaard.

Sønnen - og altså ejeren af firmaet - var også tiltalt i sagen, men han blev frikendt, da retten fandt, at han ikke kendte noget til farens svindelnummer.

Opgav for mange timer

Det var den 68-åriges datter - der var ansat i sønnens firma - som han forsøgte at få uberettiget covid-19 lønkompensation for.

I ansøgningen til Erhvervsstyrelsen havde han oplyst, at hun var ansat 15 timer om ugen, og dermed skulle firmaet have omkring 33.000 kroner i hjemsendelsesperioden fra marts til juni.

Men Erhvervsstyrelsen opdagede, at der var noget galt, da de bad om ekstra dokumentation. Problemet var nemlig, at datteren var i flexjob, og derfor kunne Jobcenteret fortælle, at hun faktisk kun var ansat i otte timer, fortæller anklager Mette Vestergaard.

I retten holdt den 68-årige dog fast i, at det han havde oplyst i ansøgningen var rigtigt.

Han valgte at dog at modtage dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.