Fatal overhaling med 107 km/t: Ramte modkørende bil frontalt

En 59-årig mand er dømt for uagtsomt manddrab, da en 83-årig kvinde mistede livet i en alvorlig trafikulykke nær Hjørring

En 83-årig kvinde mistede livet i den alvorlige ulykke. Nu er en 59-årig mand dømt for uagtsomt manddrab. <i>Arkivfoto Jan Pedersen</i>

En 83-årig kvinde mistede livet i den alvorlige ulykke. Nu er en 59-årig mand dømt for uagtsomt manddrab. Arkivfoto Jan Pedersen

BJERGBY:En 83-årig kvinde mistede livet i en alvorlig trafikulykke 15. december sidste år, efter hendes bil blev ramt frontalt af en modkørende bil.

Mandag blev den 59-årige mand, der kørte den modkørende bil, så idømt 30 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste for uagtsomt manddrab.

Det oplyser anklager Janni Nørgaard.

Ulykken skete om morgenen på Ringvejen mellem Hjørring og Bjergby, hvor den 59-årige overhalede en anden bil.

Af ukendte årsager overså han bilen med den 83-årige kvinde, og de to biler stødte frontalt sammen. Den ældre kvinde døde på ulykkesstedet, mens den 59-årige blev kørt til behandling på Aalborg Universitetshospital.

Kan ikke huske ulykke

I Retten i Hjørring blev det slået fast, at den 59-årig havde kørt 107 km/t på strækningen, hvor hastighedsgrænsen er 80 km/t.

Den 59-årige, der altså selv kom til skade ved ulykken, kunne ikke huske noget fra sin kørsel og havde derfor ingen forklaring på, hvorfor han foretog den fatale overhaling.

Udover den betingede fængselsdom blev den 59-årige idømt en betinget frakendelse af kørekortet.

Han valgte at modtage dommen.